Tips på saker att göra för barn i Visby och på Gotland

Äventyr och upplevelser för barn finns det gott om på Gotland. Året om finns alla naturliga lekplatser som stränder, skog och raukområden erbjuder. Här är några tips på aktiviteter för familjen i Visby och dess närhet den här årstiden.

Mycket att utforska på Fenomenalen

Mycket att utforska på Fenomenalen

Foto: Arkiv

Visby2023-06-05 09:58
undefined
Mycket att utforska på Fenomenalen

Klura och finurla på Fenomenalen
Trycka, känna, fundera och konstatera – på Fenomenalen upptäcker barn och vuxna naturvetenskapen med både kropp och knopp. Det här är ett mindre science center där det är fritt fram, eller snarare en uppmaning, att vara ordentligt klåfingrig och vetgirig.

undefined
Gör ett historiskt besök på Fornsalen.

Historisk lek på Fornsalen
På Fornsalen finns världens största vikingatida silverskatt, unika bildstenar och andra fornfynd som berättar om Gotlands historia och kulturarv. Här finns också ett lekrum fyllt med aktiviteter. Klä ut er till vikingar och pirater, segla en medeltida kogg, gräv efter skatter och upplev hur Gotland blev till.

undefined
Foto av Svensk Filmindustri från inspelningen av en Pippi-film

Vandra i Pippis fotspår
Ett roligt sätt att upptäcka Visby för små Pippi-entusiaster är att gå till de olika platserna som känns igen från filmerna. Och visst är det nostalgi även för vuxna. Använd QR-koden för att komma till en guide med flera av inspelningsplatserna.

Här är Pippi-platserna

undefined
Utsikt från väktargången i Strandgärdsporten.

Klättra upp i ett torn
I ett av ringmurens torn kan ni ta er upp och speja ut likt väktarna gjorde när de skyddade staden förr i tiden. Det är Snäckgärdstornet som har en rekonstruerad väktargång så som det kunde se ut för 700 år sedan. Den är alltid öppen och härifrån har ni en härlig utsikt över havet och Nordergravar.

undefined
Se droppstenar i Lummelundagrottan.

Kliv in i Lummelundagrottan
Ett besök i Lummelundagrottan är både spännande och fascinerande för barn, och en upplevelse även för vuxna. Under den guidade turen, som tar er tillbaka 400 miljoner år i tiden, får ni se vackra droppstensbildningar och fossiler.

undefined
Hälsa på alpackor på Gotlands djurpark.

Bli charmad på Gotlands djurpark 
Möt Zebror, kameler och gulliga surikater på Gotlands djurpark, liksom olika hästar, får och andra djur. Det här är en familjär djurpark som inbjuder till både avkoppling och lek. Finns i Eskelhem, 15 kilometer söder om Visby.