Gotlandståget i Dalhem

Besöksmål 8 juli 2021 15:25

Visst finns det tåg på Gotland! Hos Gotlandståget i Dalhem kan man resa i tiden i K-märkt miljö. I ett ångloksdraget tåg upplever man hur det var att resa på Gotland när farfar var ung.

Gotlands Hesselby Jernväg i Dalhem är den enda rälsen som finns kvar av öns järnvägsnät. Under åren har föreningen Gotlandståget byggt upp en samling fordon och föremål från järnvägsepoken i ett levande museum. De äldsta vagnarna är från 1878, renoverade till originalskick.

Här kan man sommartid och med Tomtetåget kring nyår åka ångtåg och besöka Jernvägsmuseet. Från och med 2015 kan man åka tåg ända till Roma med Gotlandståget. Stationen ligger i Roma samhälle, alldeles intill Roma äldreboende.

Museijärnvägen Gotlands Hesselby Jernväg går mellan Dalhem (Hesselby station) via Halla (Tule station) till Roma samhälle. 

Under de sommardagar tågen inte körs kan man hyra cykeldressiner och färdas från Hesselby station till Tule station och tillbaka, totalt 6 kilometer. Vid museijärnvägen finns även café med uteservering, butik samt en mindre lekplats.

Läs mer: En resa bakåt i tiden med Gotlandståget
Läs mer: En åktur på dressin genom landskap och minnen
Hemsida: http://www.gotlandstaget.se

Så jobbar vi med nyheter