Villa Alma – Restaurang och hotell med fin utsikt

Villa Alma har på kort tid blivit en ny reseanledning till Visby och Gotland. Nu satsar de på ett samarbete med kändiskocken Markus Aujalay för att utveckla restaurangen ytterligare.

Foto: Montage

Visby2022-07-10 08:00
undefined
Tobbe Larsson och Emma Lindau äger tillsammans Villa Alma.

Villa Alma såg dagens ljus inför sommaren 2019. Då hade Tobbe Larsson och Emma Lindau köpt det som då var Almedalens hotell och påbörjade förvandlingen av det som till sist skulle bli något helt annat. 

För gotlänningarna har Tobbe Larsson länge varit ett känt namn inom näringslivet efter att han under åren drivit både Gutekällaren, Wisby Strand och Kallis. När det blev känt att han skulle ta över Villa Alma var det många som tänkte att det skulle få en hög standard – med tanke på vad som tidigare skapats. Nu driver han och sambon Emma Lindau tillsammans hotell och restaurang. 

– Under första sommaren var det lite lära och se vad vi skulle göra. Till andra sommaren blev det en jätterenovering, när vi öppnade 20 juni var det pang! Det var så otroligt många som både ville besöka restaurangen och bo på hotellet, säger Tobbe Larsson och Emma Lindau.

undefined
När du sitter i badkaret och njuter har du samtidigt en fin vy över Östersjön.

Trots att Villa Alma har en otrolig utsikt och ett läge precis vid Almedalen var det inte många som varit inne i byggnaden.

– Vi hade gått förbi här många gånger och pratat om hur det hade varit att göra något där. Men så fick Tobbe ett samtal om att det var till salu, då blev det snabbt på riktigt och det känns roligt att tillsammans få göra någonting från start, säger Emma Lindau.

undefined
På somrarna blir uteplatsen en fantastisk restaurang med kanske Visbys bästa utsikt.

När man nu kommer in på Villa Alma slås man av den härliga stämningen, detaljerna i inredningen på respektive rum och hur de valt att smycka de offentliga utrymmen som finns på hotellet och på restaurangen. Exempelvis har frukostbordet, och det som är bar på kvällarna, smyckats med härliga blomdetaljer.

– För tillfället är det nog vårt mest fotograferade ställe. Det är många som pratar om hur vi tänkt med olika grejer och frågar var vi köpt den lampan eller den möbeln, säger Emma. 

undefined
Baren och frukostbordet på Villa Alma.

För att tydliggöra att de tänker på detaljer – så har de gjort en särskild grej i samband med deras frukost. De har hällt upp den exakta mängden för en våffla i en liten karaff. 

– Det var jag som kom på det och varje gång jag hör någon tala om det så blir jag glad inombords, säger Emma. 

De säger att det tidigt fanns ett stort intresse för vad de gjorde och att många ville komma dit när de öppnade. Stjärnor som Pernilla Wahlgren och andra influerare har delat med sig av sin vistelse på Villa Alma. 

– Det är inte bara gotlandsbesökare som kommer hit, utan även väldigt många gotlänningar. Men efter att Pernilla Wahlgren varit hos oss och bott på hotellet, då märkte vi direkt ett ökat intresse, säger Tobbe Larsson.

Nu har samtliga rum på hotellet renoverats, restaurangen har lanserats och på kvällarna är det många som går ner och hänger i baren – där man har en fin utsikt ut mot både Almedalen och solnedgången. 

– Det är ju fantastiskt att hänga här på kvällarna och i sommar ska det bli kul att få göra ett samarbete med Markus Aujalay, säger Tobbe. 

undefined

Restaurangen kommer fortsatt att vara inriktad åt det asiatiska hållet – men till sommaren har alltså kändiskocken Markus Aujalay varit med och utvecklat menyn. Redan i slutet av maj öppnade restaurangen och kommer ha öppet en bit in i september.

– Det är fantastiskt att få göra det här ihop med Markus och det är viktigt att framhålla att det är ett samarbete mellan oss. Det ska bli väldigt roligt att se hur det blir i sommar, förra året hade vi en lång väntelista till restaurangen de flesta dagarna.

undefined
Ett av alla mysiga rum som finns på Villa Alma.
Ett av alla mysiga rum som finns på Villa Alma.
Parets gotlandstips

Tobbes tips på Gotland

”Jag gillar verkligen Bungenäs och Tofta Beach House och det de gör där. Vi hade även en fantastisk kväll när vi lyssnade på Lisa Nilsson på Stelor i fjol. Sedan älskar jag Lergrav som är otroligt härligt, anspråkslöst och genuint”

Emmas tips på ön

”Det är fantastiskt att åka ut till ett ställe som Graute Gård och se deras verksamhet därute. Sedan att åka ut till Bärgården tillsammans med barnen, plocka jordgubbar och köpa med lite hem”

 
 
 
 
 
 
Läs mer om