Tips på saker att göra i Visby under höst och vinter

Funderar du på vad det finns att göra i Visby under hösten och vintern? Lugn - vi har satt samman en lista med flera härliga tips på vad du skulle kunna göra i vår fantastiska stad.

Visby 7 oktober 2021 15:43

Bo på några av Visbys härliga hotell 

Det finns så otroligt många härliga och mysiga boenden i Visby. Det finns boenden i innerstaden och strax utanför muren - och boende som passar just din plånbok. Om du inte ska bo på något av hotellen kanske det kan vara fint att unna er en hotellfrukost på helgen?

Bli inspirerad av Visbys hantverksbutiker

I Visby innerstad finns det många olika butiker och kanske särskilt många affärer med olika hantverk. Passa på att besök ett ställe som Kvinnfolki vid Donners plats - en butik där kvinnliga kreatörer säljer sina olika hantverk.  

Unna dig en riktig träningshelg

Padel har slagit igenom enormt i hela Sverige och nu finns det även en mängd olika hallar i Visby. Boka en härlig helg med kompisgänget och du har fyra olika hallar att spela i. Träna, ät gott och bo i fantastiska Visby. 

Förkovra dig i ölets magiska värld

Under sommaren har Gotlands Bryggeri haft öppet sin bryggerigård och haft mängder med visningar i bryggeriet. Under "off season" får man boka visningar hos dem. Men det är en inspirerande vistelse där man ofta även får prova deras otroliga öl. Ett tips är att be om ett smakprov av Peachy Bulldog! En ny favorit hos redaktionen.

Gör ett besök på Surfers och bli hänförd av restaurangens magi 

Surfers har blivit ett begrepp och en självklar matdestination för gotlänningar och besökare. Har du inte varit där? Då är det verkligen hög tid för det! Maten i restaurangen är hämtad från Sichuanprovinsen i Kina och sichuanpepparn är central i matlagningen. Vilka rätter ska du ta? Vi älskar rättiksalladen, ingefärsdoftande tofu, räkbollarna och Bang bang jizi. Men våga testa nytt! (Det är nog alla surfers-älskare dåliga på).  

Gör ett besök på ett av Sveriges häftigaste museum

Samlingarna vid Gotlands Museum är en pärla bland svenska museer. De har fantastiska föremål och otroligt kompetent personal. Det finns både möjlighet till att endast besöka museet eller gå någon av deras härliga vandringar! Väl värt ett besök. 

Spana in Visby innerstads shopping

I innerstaden finns det massvis med härliga butiker för dig som är på jakt efter nya kläder, souvenirer, klockor eller smycken. Ta en eftermiddag och spana in utbudet. Vi tipsar särskilt om de härliga gotländska kreatörer som finns! Ofta är de själva på plats i butikerna och kan berätta om processen kring det som de tillverkat. 

Spela rollspel i medeltidsmiljö

Varje fredag i oktober fram till och med 17 december hålls det rollspelskvällar på Kapitelhusgården i Visby. Ta chansen att testa succéspelet Dungeons & Dragons med andra intresserade. Förbokning krävs. 

Besök vår otroliga domkyrka

Visby Sankta Maria domkyrka är en upplevelse att vandra in i. Den har otroligt vackra detaljer och är ett måste om du för första gången besöker Visby. Bli hänförd av dess historia och storhet! Här kan du läsa mer om domkyrkan. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Är du nyfiken på andra härliga besöksmål på Gotland? Besök vår sida med besöksmål HÄR!

 

Vill du ut och vandra på Gotland? Här tipsar om flera härliga platser för en vandring - både kortare och längre sträckor! 

 

Eller vill du bara ut och njuta med vänner eller familj vid en grillplats? Här tipsar vi om de grillplatser som finns runt om på Gotland!