Se vår lista: Sju magiska barer i Visby

Restaurang Almas i Visby.
Restaurang Almas i Visby.

Här tipsar vi om några av de barer och restauranger som har bäst utsikt i Visby. Njut av härliga solnedgångar och förtrollande kvällar.

Visby 30 juni 2023 09:38
undefined
Krönet har en av de bästa utsikterna i Visby.

Krönet by Visby

Visbys kanske bästa bar. Vyn över stadens takåsar och solnedgång är svårslagen. I år har Mister French-gruppen tagit över baren och det är rutinerade Daniel Blohm som är ansvarig. 

Ett tips är att hänga på låset och norpa någon av platserna som är närmast havet – ett perfekt ställe för en dejt eller återträff med en kär vän. 

En av våra redaktionsmedlemmar är såld på Patatas Bravas och Krönets får högt betyg. 

undefined
Restaurang Almas i Visby.

Villa Alma

Restaurang Almas, vid hotellet Villa Alma i Almedalen, öppnade under 2020 och blev genast ett vattenhål för restaurangbesökare och människor som ville dricka en härlig drink. Ägarna Tobbe Larsson och Emma Lindau blev glada och tagna av det stora intresset för deras nya skapelse. 

– Det finns få barer i Visby som har en solnedgång som ligger närmare än från oss. Det kan verkligen vara helt sjuka solnedgångar, säger Tobbe Larsson om deras unika läge.

undefined
Kokolokos takbar är väldigt högt belägen och du får en fin vy över hela Visby.

Kokoloko

First Hotel Kokoloko, i södra Visby, öppnade under 2019 och deras takbar ger en fantastisk utsikt för besökarna. Från och med mitten av juni till mitten av augusti kommer takbaren att hålla öppet.

På taket finns det även en jacuzzi. Nere på själva området har de ett större poolområde. 

undefined
Strand Hotels takbar är ett måste i sommar.

Takbaren på Strand Hotel

Baren, som ligger på taket på Strand Hotel, öppnades först 2017. Innan dess var den en balkong till ett hotellrum – men takbaren har blivit ett populärt tillhåll för hotellets gäster och de utifrån som hittar till baren.

– Vi satsar väldigt mycket på våra drinkar i år. Det kommer vara ett härligt och varierat utbud. Platsen är också svårslagen med utsikt över både havet och innerstadens takåsar, säger Ida Liljefors på Strand Hotel.

undefined
Utsikten från Kasais takbar.

Kasai

Under fjolåret öppnade restaurang Kasai på Hästgatan i Visby innerstad. Där servereras asiatiska fusionrätter i en festlig miljö. På taket har de en otrolig takbar som många började hitta till under de senaste åren. 

– Jag tycker takbaren är helt outstanding. Man har utsikt både mot havet, ruiner, takåsar och på ena sidan har man folkvimlet, säger Carina Österholm, en av ägarna till restaurangen. 

Om det är någon särskild drink som man ska dricka på takbaren är det drinken Tropical Tsunami som är en slushdrink på rom, mango, kokos och chili. 

– Vi har även en med rom, melon och gurka som är riktigt god, säger Carina. 

undefined
Utsikten från baren på Hamnplan 5.

Takbaren på Hamnplan 5

Under högsäsongsveckorna vecka 28-30 kommer takbaren på Hamnplan 5 att vara öppen. Robin Waldehag, som tidigare drev Bar Kemi, är driftansvarig för takbaren och nattklubben som kommer att vara öppen under samma veckor. 

– Vi öppnar vid solnedgången och kör ute när det är som bäst. Det är verkligen en fantastisk vy från taket. Sedan kommer vi att köra vidare med nattklubben inomhus, säger Robin Waldehag. 

undefined
Joda Bar och Kök i Visby hamn.

Joda Bar

Det här är ett riktigt stammisställe för många gotlänningar. Joda har funnits i många år och här har man en fantastisk utsikt över hamnen och kan sitta och njuta av solnedgången under ljumna sommarkvällar. En vanlig bärs eller en drink från deras härliga utebar rekommenderas!