Rockstjärnan kommer till ön - spelar på Donners Event

Dregen kommer den 17 december till Donners Event för att dj:a, kanske spela och marknadsföra sin egen öl. "Man har ju alltid ett plektrum i vänsterfickan! Står det en gitarr i vägen så vet man aldrig vad som händer", säger Dregen om publikens chanser att få se honom spela live.

Dregen har släppt flera öler via Nyckelbryggerier från Älvsbyn.

Dregen har släppt flera öler via Nyckelbryggerier från Älvsbyn.

Foto: Nyckelbryggerier

Visby2022-12-08 08:09

Den 17 december kommer Dregen, från de välkända banden Backyard Babies och The Hellacopters, till Gotland för att köra ett Riff-event på Donners Event i Visby innerstad. Ett Riff-event tänker ni – Ja, han ska köra lite musik och dj:a. Men "Riff" i det här sammanhanget anspelar kanske mest på den öl som han släppt tillsammans med Nyckelbryggerier från Älvsbyn. 

– Under pandemin var man ju i princip arbetslös och jag funderade på vad jag skulle hitta på. Tidigare har jag fått frågan om att göra någon alkoholhaltig dryck. Men det är så många kändisar som slänger på sitt namn på drycken och inte gör jobbet. När jag fick frågan från Nyckelbryggerier kändes det som ett perfekt tillfälle att köra. 

undefined
På eventet kommer de att visa upp Dregens bärs, Riff.

Hur har det varit att ta fram ölen? 

– Jag har fan legat i en vit rock, verkligen jobbat med ölen och så blandat det som ska i för att det ska bli riktigt bra! Vi har experimenterat med malt, jäst och det som ska i. Namnet kom av sig självt och nu har det bara växt. För ett tag sedan var jag i Japan och marknadsförde ölen, nu är det dags för att komma till Visby, säger Dregen. 

På själva eventet kommer han att dj:a och spela sina favoritlåtar.

– Det är ett otroligt roligt sätt att träffa fansen och snacka lite med dem. När man dj:ar kommer man nära dem och kan ha ett helt annat snack än efter spelningar när man ofta är väldigt trött. 

undefined
Dregen har släppt flera öler via Nyckelbryggerier från Älvsbyn.

Vad blir det för typ av musik? 

– Det är rät brett alltså! Det är hårdrock, blues och lite powerpop. Det är allt från Tom Petty till Slayer, stora hits blandat med lite demoband som är svinbra. 

Under kvällen kommer han högst sannolikt att köra några av låtarna från The Hellacopters och Backyard Babies. 

– Man har ju alltid ett plektrum i vänsterfickan! Står det en gitarr i vägen så vet man aldrig vad som händer. Det kan nog bli så att jag kör några låtar. 

undefined
Dregen när han är på plats och jobbar i Älvsbyn.

Har du något särskilt gotlandsminne? 

– Jag har bara goda minnen från ön. Jag har varit och spelat på Rockskallen någon gång och så har det varit något företagsgig. Sedan var jag över privat och firade midsommar privat ett år, det var riktigt grymt. 

Det gotländska bandet Mad Dog, som bland annat tolkar U2 och storheter som Queen, ZZ Top och Neil Young, kommer nämligen också att spela under kvällen. Troligtvis får de alltså sällskap av Dregen.