Nytt kafé och bistro ska öppna på Östercentrum i Visby

Såhär ska det se ut för Le Croissant i gallerian.
Såhär ska det se ut för Le Croissant i gallerian.

Till hösten kommer kedjan Le Croissant slå upp ett nytt kafé och bistro i Visby galleria. ”Vi är i en expansiv fas”, säger David Mirzajani, vd på kedjan.

Visby 17 juni 2021 10:17

Kedjan Le Croissant bildades redan 1984 och har under åren gjort flera satsningar. 2014 tog David Mirzajani över varumärket och har sedan dess satsat rejält. Totalt finns nu 30 kaféer och bistros i Le Croissants regi – tio av dem har öppnat under det senaste året.

– Vi har valt att ta vara på denna möjlighet och gasat under corona och finns nu från Boden ner till Malmö. Rent varumärkesmässigt känns det rätt att få till en etablering även på Gotland och det passar väl in i vår strategi framåt, säger David Mirzajani och fortsätter:

Man har gasat i omgångar sedan kedjan startades 1984. De var då lite före sin tid och vi är Sveriges äldsta kafékedja.

Bara under hösten kommer ytterligare sex enheter att öppna.

– I den plan vi har så är vi nu inne i en expansiv fas, så ser det ut även framöver, säger han.

Hur skulle du beskriva vad ni gör? 

– Det är ett matigt kafékoncept och det är väl vad som skiljer oss jämfört med konkurrenterna. Beroende på storlek på lokalen har vi även rättigheter för att servera alkohol. Även kaffet är i centrum hos oss och vi rostar kaffet själva på plats i varje Le Croissant-enhet.

Målsättningen är att en av de sex enheterna under hösten ska öppna i Visby. Då kommer man ha en väldigt central placering i stan.

– Fastighetsägaren väntar på ett bygglov från Region Gotland och ska få ett besked inom några veckor. Då kommer vi att öppna i Visby Galleria, ursprungsplanen var egentligen augusti. Men nu lär det bli i oktober, säger David Mirzajani.