Ny restaurang har öppnat i Visby innerstad

I flera år har Donners Hotell varit utan restaurang. Nu har Restaurang Donners öppnat och de satsar på att öppna en året runt-restaurang i de lokaler som La Masia tidigare huserade.

Erik Rosenberg är restaurangchef på Restaurang Donners.

Erik Rosenberg är restaurangchef på Restaurang Donners.

Foto: Simon Frid

Visby2022-06-25 18:08

I Visby innerstad finns det massvis med härliga restauranger och uteserveringar. Ett väletablerat krogmecka har varit Stora torget – nu är Strandgatan och Hästbacken på väg att etablera sig som ett nytt krogstråk.

I juni öppnade Restaurang Donners som huserar nere på Donners Plats – mitt emot grannen Kitchen And Table som har sin uteservering strax framför.

undefined
Erik vid nya baren på Restaurang Donners.

Donners Hotell har under flera år inte haft en egen restaurang. Men nu är det alltså dags igen – denna gång huserar restaurangen på uteserveringen vid Donners plats. 

– Vi kommer att köra med den här fina utebaren fram till och med under september om vädret tillåter. Här blandas drinkar och god dryck med mat från Medelhavet. Då har vi fokus på franska, italienska och spanska rätter, säger Erik Rosenberg, restaurangchef på Restaurang Donners. 

undefined

Tidigare låg väletablerade restaurangen La Masia på platsen. Men Erik Rosenberg säger att det inte kommer bli någon flört med vad som serverades där. 

– Vi har ännu loggan kvar, men det krävs tillstånd för att måla om fasaden. Så det är något som vi kommer ta hand om framöver. Vi ska under hösten renovera invändigt för att kunna öppna en året runt-restaurang, säger Erik Rosenberg.

undefined

Målsättningen är alltså att Restaurang Donners ska få en ny skepnad framöver. När renoveringen är klar ska den nya restaurangen öppna inne i Donners Hotell. Därmed blir det ytterligare en ny restaurang i Visby innerstad. 

– Det är inte bestämt vad det ska vara för något, utan det är något som vi får ta nu när vi arbetar vidare med det här. Vi tycker att det här är en alldeles perfekt plats för att ha en restaurang och det är fantastiskt att njuta av en drink här. Det är en härlig miljö, säger Erik Rosenberg.

En av kvällens drinkar som görs i ordning.
En av kvällens drinkar som görs i ordning.