Magiska platser att uppleva i Visby

Ringmuren i Östergravara
Ringmuren i Östergravara

Visby bjuder verkligen på en variation av upplevelser. Många av dem är något utöver det vanliga. Det är inte en överdrift att säga att de rent av ger en magisk känsla. Här får du tipsen som maximerar dina intryck av Visby.

Visby 21 juli 2023 10:58

Medeltida ruiner
I Visby finns det tio ruiner att se. Kliv in i någon av de som är öppna och känn historiens vingslag. I flera av ruinerna levde munkar under medeltiden och andra var församlingskyrkor. S:ta Karin vid Stora torget är en av de större och mest välbevarade – och är öppen för besök.

undefined
S:ta Karin ruin vid Stora torget i Visby

 

Utsikt över staden
I det gyllene ljuset från solnedgången är Visby som allra vackrast att se från en av stadens alla utsiktsplatser. En av de bästa platserna är ovanför S:ta Maria domkyrka. Här får du dessutom se Visbys mäktiga domkyrka på nära håll. 

undefined
Utsikt från klinten bakom domkyrkan i Visby.

Folkvimlet vid Stora torget
Att se andra människor ha det bra förstärker den egna känslan. Kvällarna vid Stora torget ger just det. Här njuter människor i alla åldrar av omgivningen, god mat, en kall dricka eller glass i en härlig blandning. Slå dig ner på en uteservering och känn in atmosfären du också.

undefined
Uteservering vid Stora torget

Strandpromenaden
Att gå längs strandpromenaden är ett absolut måste under ett Visbybesök. När solen sakta sänker sig i havet är det som allra finast här, med människor som rör sig eller sitter ner i gröngräset och har det bra. Ta gärna med en picknick och slå dig ner du också, så får du njuta ännu mer.

undefined
Strandpromenaden i Visby

Strosa i gränderna
När du vandrar runt på kullerstensgatorna i innerstan passerar du gulliga små hus ett efter ett. Många av dem är täckta av klätterrosor som ökar charmen ytterligare. Fiskargränd är den mest fotograferade av Visbys gränder. Tar du dig dit förstår du varför.

undefined
Rosor i Fiskargränd

Ringmuren
Vandra gärna runt hela ringmuren. Har du inte möjlighet till det ska du rikta in dig på att gå i Östergravar och Nordergravar. Mäktigt, magiskt, magnifikt… Det finns många ord som kan beskriva känslan när du är vid Norderport och ser ringmurens torn som siluetter och havet som fond.

undefined
Ringmuren i Östergravara