De tar över skivbutiken på Öster

Efter fem år säljer Tobias Wallström skivbutiken Cranefly Records. Det är ägarna till Lennarts Place i Roma som tar över.

Visby 25 maj 2021 09:10

I november 2016 öppnade Tobias Wallström skivbutiken i Ahlyrhuset på Öster. Nu lämnar han över verksamheten.

– Jag har fått ett annat jobb. Jag börjar en utbildning den 24:e och ska sen börja jobba direkt, säger Tobias Wallström om beslutet att sälja.

undefined
Tobias Wallström när butiken öppnade för fem år sedan.

I förra veckan lade han ut rörelsen, inklusive ett stort antal skivor, till försäljning i ett inlägg på Facebook. Det dröjde inte länge innan han fick napp.

– Två timmar tog det, säger Tobias Wallström.

Försäljningen innebär dock inte att Tobias Wallström lägger skivorna helt på hyllan.

– Jag kommer alltid hålla på med skivor på något vis, men kanske inte ha butik. Jag kanske kommer att samla lite mer själv, säger han.

undefined
Tobias Karlsson och Niklas Sjöblom är två av tre nya ägare.

Ny ägare till skivbutiken på Öster är Niklas Sjöblom, tillsammans med kompanjonerna Tobias Karlsson och Mattias Axell. 

– Jag fick ett tillfälle och det är bra med lite närvaro i stan tänker jag, säger Niklas Sjöblom.

Han är redan i branschen och driver Lennarts Place i Roma, som bland annat säljer skivor, film, tv-spel och serietidningar. Niklas Sjöblom och Tobias Wallström drev också tidigare skivbutik på Skarphäll tillsammans.

Än är det för tidigt att säga exakt hur verksamheten i Ahlyrhuset kommer att se ut i framtiden. I Roma driver han även antikt- och retrobutik och lokalerna i Visby kan delvis komma att användas som showroom.

– Vi vet mer om ett par veckor, men butiken kommer att leva vidare i någon form och det kommer att finnas skivor, säger Niklas Sjöblom.