Gutekällaren tillbaka 2022 – Ubbe Wallin nu ensam ägare

Ubbe Wallin ser fram emot att äntligen kunna hålla öppet.
Ubbe Wallin ser fram emot att äntligen kunna hålla öppet.

Nattklubben Gutekällaren har varit stängd i två säsonger i samband med pandemin. Till 2022 ska verksamheten öppna igen och Ubbe Wallin berättar att han nu är ensam ägare.

Visby 12 november 2021 07:45

Gutekällaren har tvingats ha stängt i två säsonger och det har därmed inte varit någon verksamhet i lokalerna. I onsdags skickade Gutekällaren ut ett meddelande där andemeningen var "Vi ses våren 2022".

– Vi tänker öppna så fort som vi kan i maj nästa år. Vi ska se hur högtiderna ligger och när det skulle passa bra, säger Ubbe Wallin.

Det har faktiskt skett några förändringar sedan Gutekällaren senast hade öppet. Tidigare ägde Ubbe Wallin under många år verksamheten tillsammans med Stureplansgruppen. Nu är han sedan en tid tillbaka ensam ägare – en förändring som även var på gång innan pandemin.

– Det känns verkligen jättekul och jag ser många härliga år framåt som jag fortsätter driva det. Nu längtar man efter att få komma igång efter att det har varit stängt, säger Ubbe Wallin. 

Hur har ni klarat er rent ekonomiskt under pandemin?

– Det återstår att se också. Vi kommer summera det efter det här årets slut och då kommer vi se vart vi landar i det här. Det har varit kämpigt såklart och vi har en lång väg tillbaka. Vi har sökt de bidrag som vi haft möjlighet att söka, men det täcker såklart inte alla utgifter. 

Han säger att det finns många idéer på hur han skulle vilja utveckla Gutekällaren. Först kommer det dock bli en vanlig säsong med ren nattklubb.

– Vi ser verkligen fram emot att få öppna och många har längtat efter att få gå på klubb. Jag har många idéer och tankar på hur det skulle kunna utvecklas. Men vårt första fokus är att öppna och ta oss igenom en vanlig säsong, säger Ubbe Wallin.