Hotellrummet där du kan fira jul – redan nu

Julbak, snöflingor, granar, tomtar och glögg. Mycket är det som hör julen till och högtiden verkar vara en outsinlig källa till udda idéer och kombinationer. Senast på listan: Julrummet på Strand hotell.

Julbäddningen är tydlig. Rutigt överkast, örngott med jultema. Och så en liten installation bakom sängen med en tomte.

Julbäddningen är tydlig. Rutigt överkast, örngott med jultema. Och så en liten installation bakom sängen med en tomte.

Foto: Erik Daun

Visby2022-11-25 18:02

Nu kan den som vill börja fira julen tidigt, eller inte kan få nog av julen, checka in, koppla av och njuta av ett dubbelrum i Visby innerstad, fullt julpyntat. Bakom idén står hotellets Thomas Bäckman och Moa Essemyr.

– Vi älskar båda julen och har spånat fram vad för speciellt man kan göra kring julen på hotellet. Inget vanligt julpyntande av hotellet utan något extra, säger de.

Att Strand hotell nu tar julen till en ny nivå har man Visby centrum, som under flera år satsat stort på julen, att tacka för.

– Deras satsningar på att julpynta hela innerstaden gjorde att det kändes väldigt kul att öka på julkänslan även här hos oss, säger Moa Essemyr.

Trots att det bara är november så är julrummet redan öppet för bokning. Och vissa datum är redan tjingade.

– Vi har redan fått in några bokningar. Det första datumet som bokade var faktiskt julafton. Vi vet att det är ett par, där boendet är en julklapp och en överaskning från den ena partnern till den andra, säger hon.

Rummet kan bokas fram till den andra januari 2023.

I det pyntade rummet är en stor dubbelsäng central. Den har en bäddning som andas jul. Det finns tomtar, glögg, små prydnadsrenar, julstjärnor och till och med julstrumpor i rummet. Allt noga utvalt och till och med färgen ska gå i hotellets anda.

– Vi har velat hålla det elegant, inte plottrigt men ändå hemtrevligt och mysigt, säger Moa Essemyr.

Vad får man inte missa i ett julrum?

– Granen kändes given direkt, konstaterar Thomas Bäckman.

Julrummet har fönster i två väderstreck och både Thomas Bäckman och Moa Essemyr är tämligen övertygade om att det finns en efterfrågan på rum, likt detta.

– Vi tror att gästerna är sugna på rummet även om det är marginellt dyrare. Det är ingen ekonomisk satsning från oss utan handlar om att få in mer julkänsla på hotellet, säger Thomas Bäckman.

Föregångare till julrummet finns. Förra oktober fick Scandic Haymarket i Stockholm stor uppmärksamhet när de lanserade sin motsvarighet som gjordes i samarbete med Blossa.

Och faller julrummet väl ut kan det vara så att det bara är början.

– Vi har redan pratat om att göra en julkorridor redan till nästa år. Eller ta det vidare till andra högtider med olika teman, säger Moa Essemyr med ett skratt.

Julrummet med gran i hörnet.
Julrummet med gran i hörnet.
 
 
 
 
 
 
Läs mer om