Ny krog på en av Visbys mest populära platser

Christos Chrysanthou och Martin Trap ska driva Cavabaren Visby.
Christos Chrysanthou och Martin Trap ska driva Cavabaren Visby.

I slutet av förra året meddelade Krönet och Bodegan att de skulle stänga och lämna lokalerna på Adelsgatan 41. Nu är det klart att det blir Cavabaren Visby som framöver kommer husera på platsen. "Vi är väldigt ödmjuka över att få ta över här", säger Martin Trap.

Visby 9 februari 2022 17:06

Nu är det klart vilka som tar över en av Visbys mest populära platser. Martin Trap och Christos Chrysanthou, som driver Cavabaren och Proseccobaren i Stockholm, kommer att öppna Cavabaren Visby på den plats där Krönet och Bodegan tidigare låg.

– Det ska bli fantastiskt att få öppna på Gotland. Lokalerna är i behov av en stor renovering och det är vad vi kommer ägna oss åt under våren, vi kommer att behöva göra en totalrenovering, säger Martin Trap.

Hur känns det att få förvalta en plats som är så pass populär bland gotlänningar och besökare?

 – Vi är väldigt medvetna om vilket kärt ställe det här har varit för många, både bland gotlänningar och tillresta gäster. De som drivit Krönet och Bodegan gjorde det helt fantastiskt och vi är väldigt ödmjuka över att få driva vår verksamhet efter dem. Vi har själva varit gäster där och sett vilket otroligt bra jobb de gjort. Vi vill ha lika trevligt och kunna visa upp de fantastiska solnedgångarna, säger Martin. 

undefined
Christos Chrysanthou och Martin Trap ska driva Cavabaren Visby.

På Cavabaren är det de spanska influenserna som är i fokus – det gäller både dryck och mat. 

– Det är ett spanskt koncept med spansk öl, cava och tapas. På så sätt kommer man att känna igen sig jämfört hur det har varit tidigare. Det ska vara en plats där alla ska känna sig välkomna, man ska kunna ta en cava med nötter på eftermiddagen och äta en bra middag sen på kvällen. 

Kommer ni ha öppet året runt?  

– Jag och Christos bor inte själva på ön, även om vi kommer vara där väldigt mycket framöver. Nu när vi går in i en rekryteringsprocess kommer vi att se vilka människor som vill jobba hos oss och hittar vi bra medarbetare som vill driva det efter högsäsong kommer vi göra det om underlaget finns. Det är bara att höra av sig till oss. Vi vill inte komma till Gotland och bara leva på högsäsongen, vi vill att det här ska vara en krog som är öppet mycket. 

Han säger att målsättningen är att vädersäkra utkiksplatsen ännu mer. 

– Vi sitter med ritningar i detta nu och ser vad vi kan göra för att det ska kunna bli ännu bättre även när det är sämre väder. När det är kallare vill vi kunna fortsätta ha öppet, det är inte dumt att sitta där med en pläd runt sig och dricka cava. Det är en av Visbys bästa platser som vi vill ska vara tillgänglig för så många som möjligt. 

undefined
Krönet har under många år varit en av Visbys mest populära krogar. Nu är det klart att det blir Cavabaren som ska driva en ny krog på platsen.

Senast när skolorna stänger för sommarlovet kommer Cavabaren Visby att öppna. Martin säger att de hoppas kunna öppna tidigare än så:

– I år kommer det bli väldigt speciellt i och med att vi ska göra en större renovering. Så vi hoppas kunna smyga igång under torsdag-lördag i slutet av maj. Det är beroende på hur det går med renoveringen.