Bubbel med utsikt – Cavabaren har öppnat i Visby

Bubbel och spanska rätter med kanske Visbys finaste utsikt som sällskap, Stockholmsbaserade Cavabaren har nu slagit upp portarna i Visby.

Visby 23 juni 2022 13:07
undefined
Cavabaren har slagit upp portarna där Krönet förut låg.

Martin Trap och kollegan Christos Chrysanthou startade Cavabaren tillsammans i Stockholm 2018. Nu har de även hittat till Visby och platsen där restaurangen Krönet tidigare huserade.

– Vi har Cavabaren och Proseccobaren i Stockholm, så det här är den första där vi tittar utanför Stockholmsgränser och det är ju helt klart för att det här läget är magiskt. Den här utsikten är ju helt unik och vi tycker att det är den finaste i Sverige, säger Martin Trap. 

undefined
Utsikten var anledningen till att Cavabaren ville öppna i Visby.

Innan öppningen har de hunnit lägga stenlägga uteserveringen, byggt om kök och avlopp. 

- Vi vill förädla det här stället och ligga på minst lika bra nivå som det tidigare restaurangen hade, om inte med en ännu härligare känsla. 

Vad vill ni skapa för känsla här? 

- Väldigt inkluderande. Vi vill att alla ska vara välkomna, barnfamiljer, folk med hund och så vill vi ha lite härlig musikstämning också, säger Martin. 

Förutom ett tiotal olika sorters cava, finns tydliga influenser från Spanien. Spansk öl, spanska viner och spanska maträtter. På menyn syns tapas som Gambas, Calamares och Piementes de padron.

undefined
Spanska rätter serveras. Här calamares och pimientos de padrones.

- I Stockholm har vi bara spanska viner, men här tar vi in lite franska och italienska viner på menyn också, eftersom det är en lite mer internationell publik som rör sig här.  

Det var när Cava eller ”bubbel” började bli omåttligt populärt bland folk som de startade Cavabaren i Stokholm och de tyckte namnet passade bra. 

- Vår grundtanke är ett lite mer prisvänligt ställe, men som samtidigt osar kvalité och fokuserar på bubbel, säger Martin. 

undefined
Martin Trap(på bilden) och kollegan Christos Chrysanthou startade Cavabaren i Stockholm 2018.

Planen är att Cavabaren kommer vara öppen till minst slutet av augusti, men målet är att försöka driva den tillhörande lokalen, Bodegan, året runt. 

- Vi håller på att kolla med några lokala förmågor om hur förutsättningarna ser ut, men vi hoppas att vi kan driva vårt koncept året runt här, säger Martin Trap. 

undefined
"Vi vill att alla ska vara välkomna, barnfamiljer, folk med hund och så vill vi ha lite härlig musikstämning också"

 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Restaurangen tillfälligt stängd – hoppas kunna öppna snart igen

Restaurangen tillfälligt stängd – hoppas kunna öppna snart igen

Satsar på hållbart julbord–Allt utom sillen är från ön

Satsar på hållbart julbord–Allt utom sillen är från ön
Visa fler