Bolaget tar nästa steg i ny kostym

Restaurangen har renoverats och en ny loungedel finns nu i lokalerna. Ägaren Murat Özyurt vill sätta sin touch på en av Visbys mest populära restauranger.

Visby 10 juni 2021 16:08

Entreprenören och restaurangägaren Murat Özyurt köpte Bolaget av de tidigare ägarna för två år sedan. Sedan dess har restaurangen sett ut ungefär på samma sätt som tidigare. Nu har den under vintern genomgått en förvandling. 

– Bolaget har funnits i väldigt många år och har alltid hållit väldigt hög klass. Men man vill alltid sätta sin egen prägel på en verksamhet, nu har vi förvaltat deras arv och utvecklat det ytterligare, berättar Murat Özyurt och visar upp vad man gjort i lokalerna. 

Under inledningen av 2021 togs flera väggar bort, renoveringar har genomförts, restaurangbord har flyttats och en ny loungdel har flyttat in i restaurangen. 

– Nu kommer man i en lounge och det blir en annan atmosfär. Antingen kommer man hit och tar en drink i baren eller äter, eller så gör man både och, säger han. 

Oskar Gejler anställdes i mars som ny bar- och eventansvarig vid Bolaget. Ungefär samtidigt anställdes James Feathers som ny kökschef. 

– Jag ska bygga upp ett nytt cocktail-koncept och hur vi ska arbeta med dryckessprit och baren. Jag ska hitta en balans mellan en bred vinlista och vuxen cocktail-bar. Det är sådana barer som jag jobbat på och som jag själv uppskattat, säger Oskar Geljer.

Hur bra klass håller Visby för en drinkrunda? 

– I Visby finns det hur mycket som helst! Vi har Bar Kemi som är väldigt experimentiella och duktiga, Vår Fru som kör mycket med ekologiskt och hemodlat, hela Vinägergruppen och Surfers som kanske var först på Gotland med en riktigt bra cocktailbar. Och så vi, det ska gå att köra en riktigt bra cocktail-runda i Visby, säger Oskar Geljer. 

På sommaren är det många som uppskattar Bolagets uteservering och njuta av maten i solen. Kökschefen James Featherstone har bott på Gotland i fyra år och tidigare arbetat på Djupvik, Donners Brasserie och var i fjol med och öppnade Hamnplan 5. 

– Bolaget ska fortsatt vara en fransk bistro. Vi jobbar med franska tekniker och smaker, vi har förfinat menyn. För mig är det viktigt att jobba mycket med närproducerat, säger James Featherstone.

Om Bolaget

Johan Strömberg, Eva Carlberg och Henrik Fredmark öppnade 19 juni 2006 restaurang Bolaget. De tidigare lokalerna som en gång i tiden inrymde Systembolaget blev ett riktigt vattenhål för både gotlänningar och besökare.

2019 köpte Murat Özyurt restaurangen och har nu gjort om i lokalerna. Inriktningen är fransk bistro och restaurangen är öppen året runt. 


Läs mer!

Österdahls Brygga – en pärla i inre hamnen i Visby

Österdahls Brygga – en pärla i inre hamnen i Visby

Nya restaurangen – få mat och dryck till hängmattan

Nya restaurangen – få mat och dryck till hängmattan

Villa Alma – Restaurang och hotell med fin utsikt

Villa Alma – Restaurang och hotell med fin utsikt

Frida Skattberg startar året runt-café i Visby

Frida Skattberg startar året runt-café i Visby

Ny restaurang har öppnat i Visby innerstad

Ny restaurang har öppnat i Visby innerstad
Visa fler