Stelor satsar på en ny året runt-restaurang

My Wrethagen och Linus Ström ska utveckla Stelor ytterligare. Nu satsar de bland annat på en ny restaurang.
My Wrethagen och Linus Ström ska utveckla Stelor ytterligare. Nu satsar de bland annat på en ny restaurang.

Nybyggnationen och renoveringarna är i full gång på Stelor i Västergarn. I maj ska en ny restaurang och även en konferensdel stå färdigt.

Västergarn 17 december 2021 10:16

Det var i april 2017 som det blev klart att Linus Ström och My Wrethagen köpt Stelor och sedan dess har det arbetat med att utveckla stället vidare. Nu byggs det en ny restaurang, de vinterbonar flera lokaler och de satsar på att utveckla en ny yta för bland annat konferenser. 

– Vi bygger om jättemycket för att kunna erbjuda en ännu bättre upplevelse året om. Vi har haft lokaler som inte varit så vinterbonade och det har varit mycket sommarorienterat. Nu gör vi den här satsningen för att få en mer hållbar situation för Stelor och för vår familj. Nu kommer vi kunna arbeta med Stelor året runt och inte helt köra slut på oss under sommaren, säger My Wrethagen.

Den nya restaurangen ska kunna ta emot 30 gäster och målet är att den ska stå färdig i mitten av maj. Dessutom isolerar de loftet i den lada där de bland annat har bröllop och konserter. 

– Loftet kommer bli en 120 kvadratmeter häftig yta med utsikt över hela Paviken. Vi kommer sätta upp ett stort fönster där, så det blir väldigt fint. Där ska man kunna ha konferenser, filmvisningar, yogaretreats, konserter och kanske även vara ett "co-working space", säger My Wrethagen och fortsätter:

– Det häftigaste hade varit om någon från Visby hade velat ha kontor på landet här hos oss. Sitta där och jobba och ta en kaffe ute i trädgården.

Två personer, en kock och en driftansvarig, kommer flytta till Gotland för att vara med och ta hand om restaurangen. 

– De har en jättelång erfarenhet av branschen och det känns väldigt bra, säger hon.

Blir det samma inriktning på maten som nu? 

– Ja, vi kör vidare enligt "Don't by food from strangers". Vi vill veta var maten kommer ifrån och det är fler och fler småskaliga producenter som vill leverera till oss. Vi får tag i mer häftiga grejer och kan utveckla det här ytterligare. Sedan ska vi jobba ännu mer med drycken, säger My Wrethagen. 

Hon tror att vi under de kommande åren kommer få se fler intressanta satsningar runt om på Gotland. 

– Det känns som att fler och fler ställen är på gång och väljer att köra på. Då förlänger vi säsongen och det är tillsammans som vi skapar reseanledningar till Gotland. Dessutom har vi ett otroligt bra samarbete i branschen, det kommer bara att utvecklas och bli bättre.