Planerna för nya krogen – "Ska ha öppet året runt"

Redan den 4 februari ska Robin Waernquists öppna den nya restaurangen. Burgsviks krog ska bli ett ställe för hela Sudret med mat från grunden och livemusik året om.

Robin Waernquist och Ellen Blomqvist kommer satsa på att ha öppet året runt på nya Burgsviks krog.

Robin Waernquist och Ellen Blomqvist kommer satsa på att ha öppet året runt på nya Burgsviks krog.

Foto: Malin Stenström

Restaurang & catering2023-01-12 17:19

Robin Waernquist har tillsammans med flickvännen Ellen Blomqvist tagit över Fiket i Burgsvik. Robin är uppvuxen i socknen och grundade Så mycket Burgsvik tillsammans med bästa vännen Emanuel Norrby för 20 år sedan i år. Fiket har han haft span på länge. 

– Jag har tänkt att ta över den här restaurangen i många år, det har varit lite av en pojkdröm som nu blir verklighet. 

När möjligheten dök upp så tog han och flickvännen Ellen Blomqvist chansen. Nu är renoveringen i full gång för att lokalen ska kunna bli större än tidigare. 

– Det har varit en stor toalettklump i mitten av hela lokalen, den har vi slått bort så att det blir en enda stor lokal. Vi tror att vi kommer kunna ta in 200 pers där för livemusik, berättar han. 

De öppnar den nya restaurangen redan den 4 februari och deras ambition är att Burgsviks krog ska ha öppet året runt. 

– Det är ingen som har lyckats med det här innan, men vi hoppas verkligen att vi kan klara av det, vi har en plan! 

Fiket har tidigare varit ett lunchställe med pizza på helgen och en á la carte meny, paret kommer vilja satsa på mat från grunden. 

– Vi vill laga vällagad mat från grunden. Pizzan kommer vi piffa till lite och så kommer vi ha en fast meny som alltid kommer gå att äta hos oss. 

– Burgsvik förtjänar en bra krog och tanken är att det ska bli hela Sudrets mötesplats på helgen, det är målet. Vi har fått en enorm respons i byn så det känns som att det behövs någon som driver restaurangen vidare och ser till att det händer saker. 

Just nu håller han också på att planera inför konsertsommaren, men vill inte avslöja vilka artister han hoppas på att boka in. 

– Det kommer absolut bli spelningar i Burgsvik i sommar. Men innan dess kör vi på livespelningar inomhus och då vill vi satsa på lokala förmågor, säger Robin Waernquist.  

Robin Waernquist
Robin Waernquist