Njut av frukost hela dagen

Åtta år har gått sedan Café Amalia stängde i Hästbacken. Förra året öppnade hon cafét på ny adress och här kan du nu njuta av gröt, smoothies och omeletter hela dagen.

Restaurang & catering 7 maj 2021 08:18

Amalia Muttoni, som startade Café Amalia redan som 22-åring, har blivit några år äldre. Hon har tagit med sig sin stora passion för mat, ett stärkt självförtroende och öppnat det omtyckta cafét på nytt i gamla Hedbergs Bok & Musikkafés lokaler.

– Jag har längtat tillbaka för att göra det jag gjorde, men med mer erfarenhet som jag har samlat på mig nu under åren, säger Amalia och hälsar med ett leende på en av gästerna som kliver in genom dörren. 

–Den största skillnaden den här gången är att jag vill förvalta råvaror på ett värdefullt sätt. Nu syrar vi grönsaker och gör allt från grunden.

undefined
Omelett, avokadomackor och smoothie bowls är några frukosträtter som serveras hela dagen.

Frukost fanns på menyn även i Hästbacken, men det traditionella har fått tillskott av matigare frukosträtter som omeletter, varm gröt, overnight oats och avokadomackor. 

– Jag har alltid tyckt om frukost och för mig behöver det inte vara något som händer tidigt på morgonen. Därför vill jag kunna erbjuda våra gäster det från morgon tills att vi stänger. 

De gamla stammisarna har börjat hitta tillbaka till den nya adressen och hittat nya favoriter på menyn. Det tror hon beror på en känsla som alltid funnits med henne på cafét. 

undefined
Amalia Muttoni, ägare och grundare av café Amalia.

– Vi har någon slags cafésjäl och det känns som att det här har blivit en självklar mötesplats för många. Vi vill att alla ska känna sig bekväma. Det finns många som inte är vana att gå ut och äta frukost eller fika, men här vill vi att alla ska känna att det är en plats för dem. 

En av hennes tidigare anställda, Pia-Maria, har också hittat tillbaka och började jobba på cafét när de öppnade igen. 

– I bland känns det som att det inte finns något Amalias utan Pia-Maria. Vi är ett sådant bra team, med allt från kreativitet i matlagningen till hur vi tar hand om våra gäster, säger hon.

undefined
"Inget Amalias utan Pia-Maria", säger Amalia om hennes anställda som även jobbade på första cafét.

Amalias syster och hennes barn Irma och Ivar har fått sätta ihop varsin frukosträtt på menyn. Hennes egen personliga favorit är en macka som påminner om barndomen. 

– Min favoritmacka är en rostad macka med Bregott och rostade sesamfrön som mackan doppas i. Det kommer från att mamma alltid hade rostade sesamfrön i en keramikskål hemma på köksbordet, som vi doppade mackorna i. Vi har en sådan med avokado på menyn och den ligger mig väldigt varmt om hjärtat, berättar Amalia Muttoni.

undefined
Amalias favoritmacka, rostat bröd doppat i rostade sesamfrön tillsammans med avokado.