Det är inne att träna ute – tips på norra Gotland

Cykla omgiven av varierad natur på Gotland Bike Park i Slite.
Cykla omgiven av varierad natur på Gotland Bike Park i Slite.

Njut av naturen medan du motionerar utomhus. Oavsett om du sportar solo eller med andra kan du följa årstiderna till fots, per cykel, på en havsvåg eller när du plockar poäng i golf.

Norra Gotland 12 augusti 2023 12:46
undefined
Utanför Lärbro finns en av Gotlands flera discgolfbanor.

Frisbeegolf och discgolf är samma sak och kan spelas året om. Det är en snabbt växande sport som är både billig, lättillgänglig och har utmanande tävlingsmoment. I Sverige finns drygt 140 banor, varav sex stycken på Gotland, till exempel Lärbro discgolfbana som invigdes förra året och är avgiftsfri. 

undefined
Minigolf är en av alla aktiviteter som finns på Kojsagården i Stenkyrka.

Det hörs inte direkt på namnet men Kojsagården i Stenkyrka är som en skattkista i det gröna, fylld med olika aktiviteter. Här kan du spela fotbollsgolf, frisbeegolf, minigolf, träna i utegymmet och bada i poolen eller badtunnan. Kojsagårdens ägare, Paul Forslund har byggt ett litet museum med temat kungamord! 

undefined
Kronprinsessan Victoria vandrar Klintkustleden

Vandra kungligt på Klintkustleden
2018 gick kronprinsessan Victoria den 30 km långa Klintkustleden som anses vara en av Sveriges finaste kustleder. Den binder ihop sex naturreservat och här kan du njuta av utsikten över havet från höga klintar, gå genom skog och fiskelägen och passera en och annan fornborg och fornlämning. Klintkustleden sträcker sig från Björkume naturreservat i söder till Hallshuk i norr, och du kan gå den etappvis enligt de delsträckor som Länsstyrelsen föreslår. 

undefined
Att paddla kan vara en rofylld aktivitet.

Sporta i Slite
Gotland Sports Academy är belägen vid Slite Strand Resort. Här kan du aktivera dig från morgon till kväll med exempelvis rullskidor, mountainbike, volleyboll, tennis, segling och du kan hyra SUP-brädor, havskajaker och cyklar. Jetboarding, electrosurf och andra fartfyllda äventyr i vattnet kan du testa hos Lärbro Actionclub som också finns på stranden i Slite. 

undefined
Äventyrsgolf på Slite Semesterby
undefined
Segla bland öarna utanför Slite.

Cykla i terrängen
Gotland Bike Park är en av Sveriges största crosscountry-parker och erbjuder en mängd olika spår av varierande svårighetsgrad i Slite och däromkring, exempelvis i naturområdet Filehajdar/Hejnum hällar. Spåren har varierande svårighetsgrad med en sammanlagd sträcka på 20 mil. Du kan välja om du vill cykla i kuperad terräng eller cruisa längs kusten. Aktuell information om singletracks, pumptrack och flowbanor hittar du i appen Trailforks.

undefined
Cykla omgiven av varierad natur på Gotland Bike Park i Slite.