Kotteland - hopp och lek för alla barn

Rutchbanorna är populära bland de små.
Rutchbanorna är populära bland de små.

På Kotteland i Visby kan barn i alla åldrar ha roligt. Här kan barnen åka snabbt i ruschkanor, kasta sig i bollhav, hoppa högt i hoppborgen eller tävla med varandra på trampcyklarna.

Nöjesparker 6 september 2021 08:03

Kotteland är det enda leklandet på Gotland som är öppet året runt. Sofia Andersson är vd och Ninoska Diaz är den som är ansvarig när Sofia är på semester.  

– De brukar tycka rutschkanan är roligast, speciellt den största som vi har. Kanonerna tycker de är jätteroliga också och springa genom labyrinten samtidigt som de jagar varandra. De brukar bli väldigt svettiga och trötta och vilja dricka vatten i cafét efteråt, berättar Ninoska. 

Hon berättar att många föräldrar tror att de kan lämna sina barn i leklandet och sedan åka därifrån, men så är inte fallet, en vuxen måste alltid följa med barnen och ha uppsikt över sitt barn. 

– Ibland kan det vara jättemånga barn här samtidigt och man har knappt koll på vem som är vem, så det är viktigt att en vuxen är med, säger Ninoska. 

 En regel till som är bra att känna till är att alla måste ha strumpor på sig inne på Kotteland. 

– Det är många som glömmer strumpor, speciellt när det är varmt ute, så vi säljer strumpor i cafét om någon har glömt, säger Ninoska. 

De anordnar också olika varianter av barnkalas där bland annat marängsviss, godispåse och entré till Kotteland ingår.  

– Vi har ett rum med djungeltema där våra små gäster kan sitta och fika eller äta tillsammans sen efter all lek, säger Ninoska Diaz.