Så mycket bättre-artister tillbaka på Grå Gåsen

Artister från Så mycket bättre som spelar på Grå Gåsen sommaren 2023.
Artister från Så mycket bättre som spelar på Grå Gåsen sommaren 2023.

Spelningarna avlöser varandra på Grå Gåsen under högsommaren. För flera av sommarens artister är det en nostalgisk spelplats som de återvänder till, efter att de har varit med i Så mycket bättre. Vi har stämt av läget med flera av dem inför spelningen och om de har något Gotlandstips att bjuda på.

Musik 7 juli 2023 19:52

Frågorna som artisterna svarar på:

1. Hur känns det att få komma tillbaka till Gotland och Grå Gåsen?

2. Vad kan er publik på Grå Gåsen förvänta sig?

3. Vad hoppas du mer hinna se, göra, uppleva när du är på Gotland?

4. Har du någon favoritplats här på ön som du vill tipsa andra om?

 

Magnus Carlson med Weeping Willows – 13 juli

1. Gotland är ju nästan ett måste varje sommar, antingen jag sjunger eller inte. Det har varit så ända sedan jag var barn. Frihetskänslan och naturen lockar ju extra. Grå Gåsen har jag bara underbara minnen ifrån, sedan min tid i Så Mycket Bättre. Dessutom är jag kompis med de som sköter maten där i år. Så jag vet att även det blir fantastiskt och har redan förbeställt vad vi ska äta när vi är där!

2. Vi turnerar i sommar med ett förstärkt band. Vi är åtta musiker på scenen och har ett nytt bra album i ryggen. Det blir låtar från alla våra plattor och eror.

3. Vi är på turné denna gången så det finns inte så mycket tid för turism i år, tyvärr. Men jag brukar annars prioritera ett besök på Surfers i Visby och nån sväng till Fårö.

4. Gotland är så stort och varierat! Jag har väldigt mycket kvar att upptäcka. Kroglivet i Visby är toppen året runt, så ibland åker jag dit även off season. Det är mitt tips. Prova att besöka Visby på hösten eller våren! 

 

Miriam Bryant – 15 juli 

1. Läskigt! Back to the crime scene. Nej, men ärligt bara kul! Jag älskar Grå Gåsen, vi har history.

2. Det blir ett bra gig med stort band. Årets album 2022 förtjänar två turnéer tycker jag, med några nya låtar också!

3. Jag ska bara njuta av raukar, men jag vill också gå på Medeltidsveckan och leka riddare.

4. Jag vet inte, jag är inget proffs, men för all del Grå Gåsen! Fårö är också så vackert.

 

Albin Lee Meldau – 22 juli

1. Det är alltid lika fantastiskt att vara på Gotland och extra fint att få komma tillbaka till Grå Gåsen, där så mycket började. Det är en speciell känsla på den platsen och underbar publik.

2. Jag kommer dit med hela mitt band och det är första gången, tidigare konserter på ön har jag kört akustiskt och själv. Det blir en blandning av svenska och engelska låtar, lite nytt men självklart också publikens favoriter. Det är en ära att spela med mina fantastiska musiker och det blir alltid en skön känsla när vi är tillsammans på scen.

3. Jag ska hälsa på min bästa vän som bor på Gotland och driver stället Grannar & Vapendragare i Fole, så där kommer vi äta gott. Och så hoppas jag på fint väder, så att vi kan njuta av stränderna och hinna med lite bad.

4. Jag tycker att hela Gotland är grymt, men det är lite extra härligt med lagunerna och så är det fantastiskt vackert på södra kusten runt Hoburgsgubben. Men även Fårö och Ljugarn är superfint. Så svårt att bestämma sig för ett ställe, det finns så många fina, så egentligen skulle jag vilja säga hela ön!

 

Moonica Mac – 29 juli

1. Gotland är en fantastisk Ö som jag alltid mår bra av att få besöka. Det blir första gången som jag kommer tillbaka till Grå Gåsen efter min medverkan i Så Mycket Bättre och jag känner ett lyckosamt pirr över att få väcka liv dom minnen som kom till på den platsen.

2. En livestund med mig innehåller ju lite av varje, tårar och skratt och allt annat som hör till livets melodi. Jag älskar att spela live och jag känner på mig att stunden på Grå Gåsen kommer bli magisk!

3. En av mina käraste vänner bor på Gotland så jag hoppas på att få bada i havet med henne och strosa lite botaniska trädgården. Pricken över i:et skulle vara att också få blicka ut över ett sånt där oändligt vallmofält.

4. Ön bär på så otroligt många fina platser. Jag vill tipsa alla om att gå till stranden tidigt på morgonen, innan alla andra, och bara sitta där lite i ro en stund. 

 

Anna Ternheim – 3 augusti

1. Det känns underbart. Det är en magisk plats och det känns fint att få komma tillbaka så snart efter inspelningen.  

2. Det blir ett avskalat duo-gig. Jag har med mig en fantastisk musiker som heter Lovisa Samuelson. Jag kommer att blanda gamla och nya låtar, och det kommer inte låta som någon annan turné jag gjort.

3. Jag kommer vara på Gotland flera gånger i sommar, jag har både släkt och vänner där. Mina föräldrar är i Visby, Andreas min producent bor i Bro, jag har min gudmor i Herrvik, så jag kommer flänga runt.

4. Det går inte att välja bara en plats, det finns så många. Lilla Bjers är ett måste om man gillar grönsaker och god mat.