Döskallen är tillbaka – Hardcore Superstar på scen

Förra året lade pandemin krokben för den populära rockfestivalen. Men snart är evenemanget tillbaka med dragplåstret Hardrock Superstar som huvudnummer.

Konsert 8 oktober 2021 09:41

Nu är biljetterna till Döskallen släppta av Coop Gotland och Coop Records. Och det gäller att vara snabb på avtryckaren om man vill rocka loss den 3 december. Bara femhundra personer kommer nämligen in lokalen på Donners Event. 

– Äntligen kan vi köra igen. Jag tror det är många som saknat kulturlivet under pandemirestriktionerna. Tidigare har vi haft lite fler och mindre band, men i år har vi satsat på större och färre. Vi är jätteglada att vi fått hit Hardcore Superstar, de är ju ett av Sveriges bästa hårdrocksband. Så nu är vi back with a bang, säger Carl-Johan Stålhammar, som är vd på Coop Gotland.

Göteborgsbandet Hardcore Superstar, som normalt spelar på arenor världen över, är vana vid betydligt större publik. På Sweden Rock drog bandet 20 000 besökare och deras hitlåtar har spelats över 30 miljoner gånger på Spotify. Så uppträdandet för femhundra personer på Döskallen blir intimt. 

– Det blir extremt exklusivt och är en fantastisk bokning. I höst och vinter ska Hardcore Superstars turnera över hela landet, så det är kul att de kommer till oss också.

Är Hardcore Superstar lika hungriga på live som Döskallens publik?

– Jag tror de är fruktansvärt spelsugna, de är ett välkänt liveband som inte kunnat uppträda på ett och ett halvt år på grund av coronan. Och Hardcore Superstar är ett musikaliskt band som alltid bjuder på bra ös. De är tillsammans med Backyard Babies och Hellacopters bäst i Sverige i sin genre, säger Carl-Johan Stålhammar.

Insläppet är klockan 19.00. Två timmar senare värmer förbandet Dream Drop upp scenen inför Hardcore Superstar. Men det kommer hända mer än så. Bland annat ska personal från Coop vänta plattor och sälja vinylskivor från företagets eget musikbolag, Coop Records.

– Det blir förhäng med våra fantastiska anställda och de som vill köpa skivor kommer kunna göra det. Vi har en begränsad upplaga som är riktigt intressant för skivsamlarna. Kvällen kommer bli en riktig happening.

Varför ska en matbutik arrangera en rockfestival?

– Vi tänkte att vi vill sponsra kulturen. Det är ju svårare än sport, för det är inte många som vill ha en Cooplogga bakom sig på scenen. Så vi bestämde oss för att bara ordna en konsert för att stötta istället, säger Carl-Johan Stålhammar.

Biljetterna till Döskallen finns nu att köpa i förbutiken vid stora Coop. Priset är 299 kronor.


 
 
 
 
 
 

Läs mer!

Thomas Stenström: "Kommer spela så länge öborna pallar"

Thomas Stenström: "Kommer spela så länge öborna pallar"

Thomas Stenström och Moonica Mac till Gåsemora

Thomas Stenström och Moonica Mac till Gåsemora

Albin Lee Meldau gör solokonsert på Stelor

 Albin Lee Meldau gör solokonsert på Stelor

Sarah Klang spelar på Stelor i sommar

Sarah Klang spelar på Stelor i sommar

Miriam Bryant kommer till Stora Gåsemora

Miriam Bryant kommer till Stora Gåsemora