Hitta lugnet pÄ landet hos Three Phesants

Omringad av Äkrar, hÀsthagar och frukttrÀd ligger Three Phesants Boutiqe B&B. HÀr möts den gotlÀndska landsbygden med Sydafrika och Kina.

Hotell & logi 3 maj 2021 09:33

Det Ă€r fjĂ€rde Ă„ret som Josefina Bergsten och Jerry McLean driver det lilla hotellet med fyra rum i Ekeby. Han kommer frĂ„n Storbritannien, men Ă€r uppvuxen i Sydafrika. Hon kommer frĂ„n Ulricehamn. De har bott i Hongkong i 25 Ă„r och nu har de hittat till Gotland. 

– Jag ville hĂ„lla pĂ„ med turism och Josefina med regenerativ odling. Gotland bockade av mycket av det som vi ville Ă„t, sĂ€ger Jerry. 

En vĂ€xande turismnĂ€ring, att det Ă€r soligt för att vara Skandinavien och ett bra odlingsklimat, var nĂ„gra av sakerna som övervĂ€gde att det blev en flytt till Gotland, trots att de aldrig hade varit hĂ€r innan. 

– Gotland har varit rĂ€tt stĂ€lle att börja ett nytt liv, pĂ„ en ny plats. Det har varit vĂ€ldigt lĂ€tt att hitta vĂ€nner eftersom det Ă€r mĂ„nga nyinflyttade som bor i nĂ€rheten, sĂ€ger Josefina. 

Huset Ă€r Ă€ven parets hem och de lagar bĂ„de frukost och middag till gĂ€sterna. PĂ„ menyn finns bland annat röd, grön, vit och orange Napolitansk pizza och sallader med egenodlade grönsaker som serveras i den lummiga trĂ€dgĂ„rden. 

– Vi odlar nĂ€stan all mat till menyn sjĂ€lva, andra rĂ„varor som vi behöver försöker vi köpa frĂ„n lantbrukare hĂ€r pĂ„ ön, sĂ€ger Josefina som sköter den stora grönsaksodlingen med passion. 

– NĂ€r vi skapade menyn tĂ€nkte vi pĂ„ vad vi kan anvĂ€nda som gĂ„r att odla hĂ€r i trĂ€dgĂ„rden, berĂ€ttar Jerry. 

Varför blev namnet "Three Pheasants"? 

– Det var den första vintern i huset och vi hade bara varit hĂ€r i tvĂ„ mĂ„nader. Vi satt i köket och det var massor av snö. Vi sĂ„g ut genom fönstret och dĂ€r satt tre fasaner och Ă„t solrosfrön, dĂ„ fick det bli "Three Pheasants".

Paret har bott mÄnga Är utomlands och resor har alltid varit en stor del av deras liv. LÀnderna och alla hotell de checkat in pÄ har inspirerat dem till hur de vill att gÀsterna ska kÀnna pÄ deras B&B.

– Vi vill att det ska kĂ€nnas familjĂ€rt. Hit ska man komma för att koppla av och mysa ner sig med ett glas vin, en bok och ha fina samtal med varandra, sĂ€ger Josefina. 

Regenerativ odling

Regenerativ odling Àr ett sÀtt att odla som fokuserar pÄ att bygga jordhÀlsa. Begreppet kommer frÄn jordbruket, men kan ocksÄ tillÀmpas av de som odlar för nöjes skull.
Tre grundlĂ€ggande principer för regenerativ odling: 

 HĂ„ll jorden tĂ€ckt. I första hand med levande, vĂ€xande vĂ€xter. I andra hand med tĂ€ckmaterial.

GrÀv inte. Minimera störning av jordstrukturen. LÄt rötter vara kvar i jorden.

Odla mĂ„nga olika saker. MĂ„ngfald Ă€r bra för jorden. 

KÀlla: jordhÀlsa.se