Det Àr fjÀrde Äret som Josefina Bergsten och Jerry McLean driver det lilla hotellet med fyra rum i Ekeby. Han kommer frÄn Storbritannien, men Àr uppvuxen i Sydafrika. Hon kommer frÄn Ulricehamn. De har bott i Hongkong i 25 Är och nu har de hittat till Gotland.
â Jag ville hĂ„lla pĂ„ med turism och Josefina med regenerativ odling. Gotland bockade av mycket av det som vi ville Ă„t, sĂ€ger Jerry.
En vÀxande turismnÀring, att det Àr soligt för att vara Skandinavien och ett bra odlingsklimat, var nÄgra av sakerna som övervÀgde att det blev en flytt till Gotland, trots att de aldrig hade varit hÀr innan.
â Gotland har varit rĂ€tt stĂ€lle att börja ett nytt liv, pĂ„ en ny plats. Det har varit vĂ€ldigt lĂ€tt att hitta vĂ€nner eftersom det Ă€r mĂ„nga nyinflyttade som bor i nĂ€rheten, sĂ€ger Josefina.
Huset Àr Àven parets hem och de lagar bÄde frukost och middag till gÀsterna. PÄ menyn finns bland annat röd, grön, vit och orange Napolitansk pizza och sallader med egenodlade grönsaker som serveras i den lummiga trÀdgÄrden.
â Vi odlar nĂ€stan all mat till menyn sjĂ€lva, andra rĂ„varor som vi behöver försöker vi köpa frĂ„n lantbrukare hĂ€r pĂ„ ön, sĂ€ger Josefina som sköter den stora grönsaksodlingen med passion.
â NĂ€r vi skapade menyn tĂ€nkte vi pĂ„ vad vi kan anvĂ€nda som gĂ„r att odla hĂ€r i trĂ€dgĂ„rden, berĂ€ttar Jerry.
Varför blev namnet "Three Pheasants"?
â Det var den första vintern i huset och vi hade bara varit hĂ€r i tvĂ„ mĂ„nader. Vi satt i köket och det var massor av snö. Vi sĂ„g ut genom fönstret och dĂ€r satt tre fasaner och Ă„t solrosfrön, dĂ„ fick det bli "Three Pheasants".
Paret har bott mÄnga Är utomlands och resor har alltid varit en stor del av deras liv. LÀnderna och alla hotell de checkat in pÄ har inspirerat dem till hur de vill att gÀsterna ska kÀnna pÄ deras B&B.
â Vi vill att det ska kĂ€nnas familjĂ€rt. Hit ska man komma för att koppla av och mysa ner sig med ett glas vin, en bok och ha fina samtal med varandra, sĂ€ger Josefina.
Regenerativ odling Àr ett sÀtt att odla som fokuserar pÄ att bygga jordhÀlsa. Begreppet kommer frÄn jordbruket, men kan ocksÄ tillÀmpas av de som odlar för nöjes skull.
Tre grundlÀggande principer för regenerativ odling:
HÄll jorden tÀckt. I första hand med levande, vÀxande vÀxter. I andra hand med tÀckmaterial.
GrÀv inte. Minimera störning av jordstrukturen. LÄt rötter vara kvar i jorden.
Odla mÄnga olika saker. MÄngfald Àr bra för jorden.
KÀlla: jordhÀlsa.se