Sju saker som händer på Gotland under Kristi himmel

Redaktionen tipsar om sju saker som du själv eller din familj kan göra under Kristi himmelfärdshelgen.

Gotland 12 maj 2021 10:08
undefined
Öppna ateljéer arrangeras under Kristi himmelfärdshelgen.

Öppna Ateljéer är tillbaka! 

101 utställare är med i årets evenemang som arrangeras 13-16 maj. Fantastiska verk och en härlig runda för dem som vill uppleva kultur på Gotland. 

Sista chansen att besöka utställning på GKF

I Jennie Jakobssons utställning ”Värld att leva i” möter design hantverk i ett färgsprakande potpurri. Här visar Jennie upp samspelet mellan handen och tråden och materialens möjligheter Utställningen visas fram till och med 15 maj. 

undefined
Jennie Jakobsson ställer ut på GKF - sista chansen i helgen.

Guidad murvandring

Kristian Tallroth håller i en guidad ringmursvandring den 16 maj. En uppskattad tur som många väljer att gå. Han börjar vid Dalmansporten och avslutar vid Visborgs slott. Turen kostar 100 kronor per person.

Gör ett besök på Prima gård

Gården ligger på vägen som går förbi Bunge kyrka och har öppet under Kristi himmelfärdshelgen. Det är en otroligt mysig plats för en fika, spana in deras keramik eller köpa något annat fint. En pärla på norra Gotland! 

undefined
Naemi Erikssons målningar kan ses på Gotlands Museum.

Se utställningen Längtans blå blommor på Gotlands museum

Den gotländska konstnären Naemi Eriksson levde mellan 1920 och 2001. Hennes konstskatt visas fram till och med 23 maj på Gotlands Museum. 

"I utställningen ”Värld att leva i” möter design hantverk i ett färgsprakande potpurri. Här visar Jennie upp samspelet mellan handen och tråden och materialens möjligheter", skriver museet om hennes målningar.

Nu öppnar Kattlunds museigård

Den 13 maj öppnar återigen museigården. Det är en av Nordens bäst bevarade medeltida gårdar och har anor från 1200-talet. 

undefined
Krusmyntagården håller öppet varje dag under resten av sommaren - från och med torsdagen 13 maj.

Krusmyntagården har nu öppet varje dag

Krusmyntagården har blivit ett uppskattat besöksmål för både gotlänningar och besökare. Från och med torsdag har de öppet dagligen resten av sommaren. Har du läst att de i sommar öppnar en ny restaurang längst ner på området? 

 

Här kan du hitta fler evenemang på Gotland - spana in vår evenemangskalender!