Så mycket kostar det att ta båten till Gotland

Här får du svar på hur mycket det kostar att resa till och från Gotland.
Här får du svar på hur mycket det kostar att resa till och från Gotland.

Det är många som undrar hur mycket det kostar att ta sig till och från Gotland. Här försöker vi hjälpa er med att besvara frågan.

Gotland 26 april 2021 18:10

En av de vanligaste frågorna som kommer till redaktionen är: "Hur mycket kostar det att ta färjan till Gotland?". Vi kontaktade då Destination Gotland för att försöka ta reda på hur prisbilden ser ut. 

Marcus Kattillavaara, trafikplanerare på Destination Gotland, säger att det är en mängd olika saker som styr prisbilden. 

"Priset för en vuxen varierar mellan 95-591 kronor. Priset beror på ett antal faktorer, så som vilken plats man bokar, vilken veckodag, när på dygnet och hur stor efterfrågan är på biljetter just då. Den som är folkbokförd på Gotland reser till Gotlandspris. Därtill har vi rabatterade priser för barn/ungdomar, studerande och pensionärer", skriver Marcus Kattillavaara.

Han säger att det kan löna sig om man är ute i god tid och bokar sin resa till Gotland – eller om man kan vara flexibel med datum och avgångstid. 

"Generellt är biljettpriserna lägre ju längre i förväg som bokningen sker och för den som är ute i god tid eller som kan vara flexibel med datum/avgångstid går det att resa billigare", skriver Marcus Kattillavaara vidare.