First Hotels blir del av storsatsning på norra Gotland

Det är en stor satsning som kommer att göras på Västös Strand och inom tre år ska anläggningen vara fullt utvecklad som en riktig helhetsdestination.
Det är en stor satsning som kommer att göras på Västös Strand och inom tre år ska anläggningen vara fullt utvecklad som en riktig helhetsdestination.

Inom några år kommer det ske en stor utveckling vid Kappelshamnsviken på norra Gotland. Nu meddelar First Hotels att de blir partner till projektet som fått namnet Västös Strand.

Gotland 2 november 2021 13:06

Hotellkedjan First Hotels gick under måndagen ut med ett pressmeddelande om att de ingått ett partnerskap med entreprenörerna bakom storsatsningen vid Hall Västös i Kappelshamnsviken på Norra Gotland. 14 premiumvillor, som kedjan kallar det, öppnar den 1 april 2022.

Kedjan har gått in som partner till anläggningen som inom tre år kommer vara en helhetsdestination. De skriver bland annat att det ska vara "en plats där man ska kunna leva livet fullt ut". 

Mattias Karlsson ska vara ansvarig på Västös Strand och han ansvarar även för First Hotel Lindö Park: 

”Västös Strand är verkligen något helt unikt. I första steget har vi med hjälp av arkitekten Jonas Lindvall byggt 14 premiumvillor som är placerade 100 meter från havet. Villorna har en rogivande utsikt över den karga gotländska naturen och för att förstärka utomhuskänslan i villorna valde Jonas Lindvall att använda sig av stora glaspartier och naturmaterial”, berättar Mattias Karlsson, General Manager, och fortsätter: 

”Vår egen strand är väldigt vacker, här kan du dyka ner från piren i det klara vattnet". 

Inom tre år är visionen att i flera etapper bygga ytterligare boendeenheter, restauranger, butiker samt olika träningsanläggningar.

– Vi bygger i flera olika steg. Under vintern kommer vi diskutera om det blir själva hotellfastigheten, som ett hjärta i destinationen, som vi går vidare med eller om det blir flera olika enheter. Vi hoppas att det i så fall tar fart under nästa år. Det känns fantastiskt att få göra det här med personer som har stor erfarenhet från fastighetsbranschen, säger Mattias Karlsson.

Hur många bäddar tror ni att det kommer bli? 

– Vi har pratat om att det ska bli uppemot 300 bäddar. Det handlar också om hur det här kommer att tas emot.