Gotland hyllas i exklusiva magasinet Forbes

Det finnas många anledningar att älska Gotland. Det skriver man i det lyxiga magasinet Forbes som rekommenderar ett öbesök även för internationella resefantaster.

Gotland 17 januari 2023 08:06

I samma nummer som intervjuer med celebriteter som Elon Musk, Bill Gates och prins Harry och Meghan Markle, föräras Gotland som resmål med en hel hyllningsartikel i Forbes.

Bland ställena som man enligt magasinet måste besöka finns Grå Gåsen i Burgsvik, Three Peasants en kvart från Visby och Salthamn i Väskinde. Dessutom tipsas man om maten på Majstre, Lilla Bjers och Surflogiet.

Men man lyfter även fram gotländska företag som är värda en visit. I artikeln kan man läsa om gintillverkaren Gotland Spirits, Hellströms Gin, ostfabrikanten Gotland Creamery och Långmyre vingård. Sist men inte minst tipsas läsaren om Snausarve bryggeri.

– Det här är jättevärdefullt för oss. Det är svårt att nå ut internationellt och du kan inte köpa dig till den här typen av uppmärksamhet, artikeln är ju både trovärdig och en redaktionell text och inte någon betald annons, säger Frida Ganshed på Gotlands förenade besöksnäring (GFB).

Vad betyder det för ön?

– Det bidrar till att sätta Gotland på kartan internationellt. Det behövs och det är en strategi vi har. Vi vill ju attrahera fler utländska turister så att de väljer att resa hit. Så det är fantastiskt roligt och häftigt att vi blir omnämnda i en sådan här tidning. Internationella besökare kommer oftast på våren och hösten eftersom de tenderar att resa mer då.

Så i slutändan kan det bli fler turister till ön?

– Ja, det är ju det vi hoppas på med den här typen av press, säger Frida Ganshed.