"En folkfest och vi hoppas att folk ska vallfärda hit"

Under pandemin har publiken inte varit välkommen till Gotland Grand National. Nu hoppas arrangören att folk ska hitta tillbaka till Tofta.

Gotland 22 oktober 2021 09:04

Pandemin har gjort att många evenemang inte varit som vanligt. Det har varit folktomt och många har idrottat inför tomma läktare. 

Nu får publiken återigen komma tillbaka till arenorna och Conny Bohlin, vd Nordic Sport & Event, ser fram emot att få se publiken på Tofta skjutfält. 

– Det är ju inte lika kul att spela hockey inför tomma läktare som det är med en publik på runt 10 000. Det är givetvis så att vi ser fram emot att publiken ska komma tillbaka. Det är en folkfest och vi hoppas att folk ska vallfärda till Tofta, säger Conny Bohlin. 

Han menar att det senaste året kanske kan få människor att stanna framför tv:n – men Conny Bohlin hoppas samtidigt att de ska välja att se idrott live. 

– Förra året kanske man satt hemma och tyckte att det var ganska bekvämt att följa tv-sändningen. Vi hoppas att de nu kommer ut hit istället. 

Han säger att de för några år sedan var på studiebesök på Rally Sweden i Värmland och hoppas att den stämningen är något som många gotlänningar och besökare kan ta efter.

– Den folkfesten var helt otrolig. Vi kan ju inte få hit så många som det var i Värmland, det finns inte plats på båtarna. Om vi hade haft evenemanget i Västervik eller Malmö hade vi kunnat få hit en lika stor publik. Vi hoppas att gotlänningar kan göra det till en fest som gör att förare från hela världen vill komma och köra. Vi vill ha en riktig upplevelse, avslutar Conny Bohlin. 


 
 
 
 
 
 

Läs mer!
Gotland

Missa inte att göra ett besök vid Grogarnsberget

Missa inte att göra ett besök vid Grogarnsberget

Se bilder från ett härligt vintergnistrande Gotland

Se bilder från ett härligt vintergnistrande Gotland

SE LISTAN: Flera julmarknader på Gotland

SE LISTAN: Flera julmarknader på Gotland