Air Leap slutar flyga till och från Gotland

Flygbolaget Air Leap tvingas in i en rekonstruktion och kommer inte genomföra någon ytterligare flygtur efter 24 januari.

Air Leap går in i en rekonstruktion och kommer inte genomföra någon mer flygning efter 24 januari.

Air Leap går in i en rekonstruktion och kommer inte genomföra någon mer flygning efter 24 januari.

Foto: Simon Bendelin

Gotland2022-01-24 14:51

Air Leap beslutade i november i fjol att lägga ner Air Gotland och flyga mellan Arlanda och Visby – därmed lämnade de då Bromma flygplats. Nu har bolaget ansökt om rekonstruktion och kommer inte flyga någon ytterligare tur efter 24 januari.

– De har under den här tiden minskat antalet avgångar till Arlanda och var en av de flygoperatörer som flög med covid-tester. Det är inte största bolaget som flyger till Visby, men de har funnit med oss under i princip hela pandemin, planen var även att de framöver skulle genomföra fler dagliga turer, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef på Visby Airport. 

Nu återstår det att se hur det blir med Air Leaps rekonstruktion och om de kan göra en comeback i flygbranschen. För tillfället är det endast SAS och BRA som flyger mellan Gotland och fastlandet.

– Det är tråkigt att de tvingats till det här och vi hoppas att rekonstruktionen går bra. Det är positivt med konkurrens och flera operatörer. Vi ser fram emot uppstarten av Ryanair i slutet av mars, säger Gunnar Jonasson.

Hur ser prisbilden ut för en resa mellan Gotland och fastlandet?

– I rådande läge är efterfrågan mindre och prisbilden är bra från Gotland. Vi står samtidigt inför en stark vår och sommar, och konkurrens stimulerar till en fortsatt bra prisbild.