Air Gotland tar sikte på Ängelholm

I sommar kan gotlänningarna flyga direkt till Västkusten, och numera inte bara till Malmö och Göteborg.

Gotland 11 maj 2021 15:56

Air Gotland presenterade under tisdagen en ny linje västerut från Gotland. Denna gång heter destinationen Ängelholm/Helsingborg och blir den tredje destination som Air Gotland trafikerar utöver Bromma och Göteborg. Air Gotland gick under våren in i Air Leap Scandinavia AB och det är tillsammans med Air Skåne, som också är en del av bolaget, som man från den 1 juli i år ska trafikera linjen Visby - Ängelholm/Helsingborg.

– Det här hade inte varit möjligt om vi inte hade blivit en del av Air Leap-familjen. Vi har öppnat upp Air Skåne och Air Halland och tillsammans med dem kan vi utöka vårt gemensamma linjenät, säger Michael Enlund, Regionchef för Air Gotland.

Att kunna ta flyget till Ängelholm har dock gotlänningarna kunnat göra förr. Det var en av de tidiga linjerna som Gotlandsflyg trafikerade. Men även om linjen var en framgångshistoria då, så är inte tanken att den ska bli någon kärnlinje för Air Gotland.

– Vi ska alltid ha låga priser och en tät flygtabell till Stockholm. Det är det viktigaste. Sen lägger vi till två nya destinationer, Göteborg och Ängelholm. Men det kommer aldrig bli någon kärnverksamhet utan mer ett komplement till våra gotländska kunder och vår lokala besöksnäring att erbjuda trafik till/från Göteborg och Skåne.

Kommer vi se fler destinationer framöver?

– Vi kommer att titta på fler destinationer, men måste vara realistiska. Jag tror inte på fler destinationer i närtid, men vi skulle väldigt gärna flyga norrut på vintern.