De flyttar in i välkända kroglokaler i Fårösund

Linda Piri och Julia Levin ska driva den nya krogen i Fårösund.
Linda Piri och Julia Levin ska driva den nya krogen i Fårösund.

Första helgen i december öppnar en ny krog i Fårösund. Skumpanerna flyttar från sin food truck till nya lokaler. "Det känns som en bra möjlighet för oss", säger Linda Piri.

Fårösund 11 november 2021 09:01

Skumpanerna, Linda Piri och Julia Levin, började med att baka pizza i en food truck. Det blev en succé och massvis med ortsbor och besökande kom till deras nya ställe. I somras stod de nere vid färjeläget i Fårösunds hamn.

undefined
I Bunge krogs nuvarande lokaler kommer Skumpanerna att flytta in.

Nu är det klart att de tar nästa steg och under tre år kommer de att hyra Bunge krog. Det nya namnet blir då just Skumpanerna.

– Under sommaren har jag pratat med de tidigare ägarna och då berättade de att det fanns planer på att hyra ut. Jag och Julia pratade om vi skulle fortsätta med trucken eller ta nästa steg. Nu kändes det naturligt att fortsätta utvecklas och ta över en lokal, säger Linda Piri och fortsätter: 

– Det har gått så pass bra och det behövs något mer i Fårösund. Det finns inte så många lokaler här och det känns som en bra möjlighet för oss. 

undefined
Linda Piri och Julia Levin kommer tillsammans driva krogen Skumpanerna.

Vad står namnet för? 

– Dels är vi kumpaner och gör det här tillsammans och sedan skulle dels Julia säga stumpan till mig vid något tillfälle och då råkade det bli skumpan. Sedan blev det så att vi kallar varandra för Skumpan och då tyckte vi att Skumpanerna var ett bra namn. Det är lite som livet är med skumpa. Bubbligt, knasigt, roligt och lite oförutsägbart. 

Bunge krog kör i helgen sin avskedshelg och Skumpanernas målsättning är att öppna första helgen i december. 

– Vår tanke är att det kommer vara italiensk fusion. Vi tar inte bort våra pizzor, det är lite det som har gjort att vi är där vi är i dag. I och med att vi får en krog kan vi lägga till lite fler saker på menyn och allt kommer bli med vår touch. Sedan kommer vi även köra med dagens lunch.