Sju härliga evenemang under Fårönatta

Under Fårönatta inträffar det en mängd olika evenemang.
Under Fårönatta inträffar det en mängd olika evenemang.

Fårönatta äger rum under i princip hela helgen. Men det är under lördagen som de flesta större evenemang äger rum - här nedan listar vi några av dem.

Fårö 15 september 2021 14:07

Bergmancenter

Under Fårönatta håller Bergmancenter i flera evenemang. Det handlar bland annat om "Cykelsafari i Bergmanland", guidad visning av utställningen "Lek, lust och ljus", författarsamtal med Kerstin Kalström samt Ronnie Lundin. Dessutom förhandsvisas filmen Bergman Island på kvällskvisten. 

Calle Brobäcks skrönor

Det här evenemanget kan bli intressant. Calle Brobäck, guide och historiker, kommer i Dämbaskogen berätta om skrönor från Fårö och norra Gotland. Dessutom bjuds det på kaffe, bara en sådan sak. 

Visning av konst från Stig Alyhr

Han levde på Fårö fram till sin död 1995. Under åren som konstnär blandades motiven från Ibiza, Korsika, Gotska Sandön och Fårö. Stigs konst visas på Stig Alyhr-gården, Simunds på Fårö. 

Fika på Sylvis döttrar

Det här är en av två saker som man måste göra under helgen. Inget Fårönatta utan en fika på Sylvis - så är det bara. 

Epa cruising

Det är ett nytt evenemang för Fårönatta. Nu ska man uppmärksamma alla som kör epa-traktor. Under evenemanget kommer man att kunna vinna pris för mest välskötta epa, bästa ljudanläggning och mest udda ekipage. 

Berättelser om olika läkeväxter

Mest udda evenemanget på Fårönatta? Ja, det kanske är så. Författaren Hella Natorst-Böös kommer vid två tillfällen under lördagen berätta om läkeväxter, dess historia och hur de används för hälsa, hudvård och magi. 

Everts spökhistorier

Nu är det mycket som man inte får missa. Men det här är kanske det mest klassiska evenemanget som finns under Fårönatta. Evert Jansson berättar spökhistorier och skräms vid Engelska kyrkogården på Ryssnäs sent på lördagskvällen. Totalt blir det tre tillfällen.