Clara Klingenström spelar i Ljugarn i sommar

I början av juli kommer Clara Klingenström spela på Lilla Trägårn i Ljugarn. Det blir en av hennes första livespelningar framför publik på 1,5 år och sedan vårens stora genombrott.

Konsert 14 juni 2021 16:13

– Sist jag spelade live inför publik var i januari 2020, det var en release-spelning för en ny singel jag släppte då, berättar Clara Klingenström. 

Mycket har hänt sedan dess och det var även innan genombrottet som kom i samband med Melodifestivalen. 

– Det blir speciellt att komma ut och spela igen, och särskilt att få göra det i Ljugarn. Jag är uppvuxen i Garda, men har varit väldigt mycket i Ljugarn och min bästa kompis bodde där, det blir som att komma hem, säger Clara. 

Hur känns det att få uppträda inför en publik igen? 

– Jag är jättetaggad! Det senaste året har jag bara sett allas kommentarer bakom en skärm. Så det blir speciellt att få möta människor på en scen igen, det har jag verkligen längtat efter och jag hoppas att folk vill komma och lyssna på mig, säger Clara. 

När Gotland Just nu pratar med henne är de två spelningarna de enda hon kommer ha på Gotland i sommar, men det kan ännu komma att ändras eftersom det hänger på hur restriktionerna ändras framöver. Publiken i Ljugarn kommer få lyssna till både nya och lite äldre låtar. 

– Det blir en del gammalt och några låtar har jag inte ens släppt ännu. Och såklart kommer jag köra "Behöver inte dig i dag", säger en glad Clara Klingenström. 

Spelningarna äger rum den 2 och 3 juli klockan 20.00 på Lilla Trägårn i Ljugarn.