Utställning: Vävgruppen Studio Supersju

Utställning: Vävgruppen Studio Supersju

Datum: 17 sep.
Tid: 12:00 - 15:00
Dagar: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag
GKF
Wallers Plats 5 , 62156 Visby

Utställning: Vävgruppen Studio Supersju

Utställning på GKF, Wallers Plats 5, Visby, 27/8–17/9

GKF Galleri visar verk av Vävgruppen Studio Supersju. Vernissage 27/8 kl 12–15.  

Studio Supersju bildades 2016 och består av sex vävare: Siri Pettersson, Ia Centerhall, Miriam Parkman, Vega Määttä Siltberg, Mirjam Hemström och Arianna E. Funk.

Med olika inriktningar och erfarenheter, men med väv som gemensamt språk, samarbetar gruppen i olika projekt och konstgestaltningar. Genom utställningar bjuder gruppen kontinuerligt in till sina respektive utforskanden och processer som för väven framåt.

Gruppen blev 2018 års stipendiat av Cathrine von Hauswolffs Stiftelse med motiveringen: “Om vi vill att kunskap om olika hantverk ska finnas kvar i Sverige, måste vi också värna om den. Studio Supersju gör en uråldrig vävtradition samtida och bidrar därmed även till att ge den en framtid.“ 2020 vann de Design S’ textilkategori med motiveringen: ”Ett högklassigt textilt hantverk som utifrån uråldriga hantverkstraditioner skapar ett modernt uttryck och en design som bidrar till ett mer hållbart förhållningssätt till tingen i sig”.

I utställningen hos GKF presenterar medlemmarna i Studio Supersju olika verk som visar på den bredd i uttryck och tekniker som är gruppens styrka. Minnen och sensationer vävs samman och blir till en ordlös konversation. De individuella verken lyfter varandra och blir till ett manifest för hantverk och kollektiv styrka i vår tid. 


Pressvisning fredag 26 augusti kl.10-12
 


Arrangör

GKF – Gotländska Konsthantverkare & Formgivare

Dela


Visa på karta