Upptäck ondskan i Visby med StoryTourist

Upptäck ondskan i Visby med StoryTourist

Datum: 19 apr. 2024 - 6 aug. 2026
Tid: 00:00 - 23:59
Dagar: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag
Startplats: Övre Finngränd 1, Visby - Slutplats: Södra Murgatan 6 (Fängelsetornet Kajsarn)
Övre Finngränd 1 , 624 56 Visby

Upptäck ondskan i Visby med StoryTourist

Utforska en sann berättelse om 1700-talets häxprocesser. Låt StoryTourist-appen guida dig till platserna där händelserna utspelas.

En spännande tidsresa

Gör en spännande tidsresa och upplev en sann berättelse i staden där den ägde rum. Med denna digitala självguidade stadsvandring genom Visby besöker du platserna som var centrala i historien om tre kvinnor som anklagades för häxeri.

Berättelsen om Lilla Ingeborg, Kuske-Greta och Bohl Strijds börjar våren 1705. Visby befinner sig i en tid av förändring, något som skrämmer kyrkan och stadens starke män. Man uppmuntrar Gotlands invånare till att hålla ett öga öppet efter allt som inte är förenligt med ett kristet levnadssätt. En lokal kvinna träder fram och anklagar boterskan Lilla Ingeborg för häxeri, vilket orsakar en tragisk kedjereaktion. En kort tid senare sitter tre oskyldiga kvinnor inlåsta i ett av Visbys fängelsetorn. De utsätts för brutala förhörstekniker och absurda anklagelser om deras samröre med djävulen själv. 

Kliv in i berättelsen

Vill du veta mer om vad som hände? Kliv in i berättelsen och vandra genom Visby så som staden var för mer än 300 år sedan. Den här interaktiva ljudupplevelsen tar dig med till flera historiska platser i Visbys stadskärna. Turens berättarröst tillhör en kvinna som levde i staden och som kände Lilla Ingeborg, Kuske-Greta och Bohl. Hon behöver din hjälp med att minnas vem hon är och vad hon själv spelade för roll i allt som ägde rum. 

Sakta men säkert vecklar historien ut sig. Kanske ondskan i Visby i själva verket inte alls hade med häxeri att göra?

StoryTourist-appen visar vägen

För att gå turen laddar du ned den användarvänliga StoryTourist-appen.  Appen är utrustad med karta, GPS-funktion och en digital guide som ser till att du går rätt väg. När du har köpt turen är den din att behålla. Du kan göra turen precis när du vill och så ofta du önskar. 

Med hjälp av foton, illustrationer och spelmoment får du genom StoryTourist-appen själv uppleva hur staden en gång såg ut och hur huvudpersonerna i berättelsen levde. Det enda du behöver för att kunna utforska Visby på ett helt nytt sätt är en smarttelefon med hörlurar.

Tillgänglig på flera språk

Denna tur dinns tillgänglig på både på svenska som på engelska.

Lös pussel under turens gång
Lös pussel under turens gång

Arrangör

StoryTourist

Dela


Visa på karta