Musik i Sommarkväll

Musik i Sommarkväll

Datum: 17 aug.
Tid: 20:00 - 21:00
Dag: Onsdag
Bara Ödekyrka
Bara Ödekyrka 1 , 62258 Romakloster

Musik i Sommarkväll

Onsdagkvällar bjuds musik under bar himmel mellan ödekyrkans väggar. Några ord & en bön avslutar kvällen. (vid regn - Dalhem k:a)

29/6 Ljuvlig stämsång av gotländska vokalkvartetten Fourever som inviger sommarens konsertserie i Bara ödekyrka med allt från den klassiska körlyriken till jazz...

6/7 Berättarkonsert med musikern Helena Wessman. Novellen Blåelden av författaren Anna Kajsa Hallgard gestaltas med inslag av gotländsk folkmusik på dragspel.

13/7 Vernissage/fotoutställning och musik...Denna onsdag blir det något för både öga och öra. Vernissage av Frode Kjaervik och musik av Sofia och Armin Scholler.

20/7 Evert Jansson med Ulf Ekvalls trio i Årstidshjulet - en musikalisk betraktelse i ord och ton. Nyssfärsk musik med historiska rötter på nyfikna fötter och en och annan skröna i det gröna. Med Ulf Ekvall, Evert Jansson och Stina Lundmark, i regi av Örjan Herlitz.

27/7 En kväll med singer-songwritern Sarah Löfqvist från Visby och hennes melodiska, rytmiska och känslofulla musik till gitarr och texter om livet, kärleken och vårt mänskliga varande.

3/8 Svängig och stämningsfull västgötsk folkmusik på fiol och dragspel med numera gotländska Jakob Norin och Richard Hellgren.

6/8 Obs! Lördag i Dalhems kyrka: Wonder Women - kvinnliga hjältar i musiken. Stor musik av kvinnliga kompositörer från Ryssland, Tyskland, Frankrike och Sverige under andra hälften av 1800-talet och deras fascinerande levnadsöden presenteras av cellisten Marit Sjödin och kanadensiska pianisten Sarah Hagen.

10/8 Artisten och singer-songwritern Annika Fehling när hon är som närmast i egna kompositioner och själfulla texttolkningar. Här i sång bl a tillsammans med dottern Mira Fehling.

17/8 ”Du förbliver Fader vår” är ett program av och med gotländska duon Olle & Erik (Olle Jonsson och Erik Tibell) som bygger på sista strofen i ”Gud som haver”, en del i duons konsertserie som tidigare kallats Pappasånger. Olle och Erik följer papparollen genom åren med hjälp av Evert Taube, John Lennon, Magnus Uggla och andra pappor.


Arrangör

Svenska Kyrkan Romaklosters Pastorat, i samarbete med Sensus

Dela


Visa på karta