Naturum Gotland

Besöksmål 15 juli 2021 15:47

I en stenlada från tidigt 1800-tal ligger Naturum Gotland där man kan lära sig mycket om den gotländska naturen. Mycket i utställningen är i ögonhöjd för barn.

Här visas både en basutställning om Gotlands natur och geologiska utveckling och tillfälliga utställningar.

Naturum Gotland är gratis att besöka, och håller öppet dagligen under sommarmånaderna och under vissa storhelger. Alldeles intill ligger Forum Östersjöns utställningslokaler, en ny verksamhet med Östersjön som tema.

LÄS MER: Natur och konst möts i Vamlingbo

Besökscentret drivs av Länsstyrelsen på Gotland och riktar sig till både vuxna och barn. Utställningarna bygger på interaktivitet och är en plats där alla sinnen får vara med. Här kan man lukta på alvarsmarkens backtimjan, skogens tjära och strandens släke, lyssna på olika fågelläten och se bildspel om Gotlands geologi.

Mycket i utställningen är i ögonhöjd för barn och det finns många knappar att trycka på. Här presenteras de olika naturtyperna på Gotland: änget, alvaret, strandängen, skogen och myren på ett överskådligt och lekfullt sätt, med möjlighet att läsa mer från informationstexter som man kan dra ut från utställningsborden som smala byrålådor.

Här finns fakta om olika arter: orkidéer, fjärilar, däggdjur, groddjur och ormar och en tipspromenad genom byggnaden testar besökarens kunskap om Gotlands djur och natur.

Hemsida: www.naturumgotland.se

Så jobbar vi med nyheter