Glasskungen öppnar året runt-krog i Visby innerstad

Glassmagasinets ägare Andreas Younan satsar på en ny året runt-restaurang i innerstan. Målsättningen är att konceptet ska spridas runt om i landet.

Visby 31 maj 2021 16:36

Entreprenören Andreas Younan driver sedan många år tillbaka Glassmagasinet i Visby hamn och nu även en gelateria i Hästbacken. 

I fjol öppnade han Lulu sushi och poké bar som en pop up-restaurang i de anrika lokalerna på Strandgatan i Visby som tidigare inrymt restaurang Packhuskällaren. Nu är det klart att krogen ska bli en året runt-restaurang. Tidigare har han även drivit restaurang La Masia vid Donners Plats.

Under våren har allt i lokalerna på Strandgatan renoverats och restaurangen får ett nytt utseende. 

– Vi tog över det i april förra året. Då blev det en pop up-restaurang och det gick så bra. Då bestämde vi oss för att satsa ännu mer på Gotland och har totalrenoverat till i år, säger Andreas Younan.

Målsättningen är att det ska bli en kedja med restauranger runt om i hela Sverige.

– Det finns en restaurang i Stockholm och vi tänker att några fler ska öppna i Stockholm nu framöver. Vi ska även öppna på flera andra orter, vi ska då driva restaurangerna själva och det ska inte vara franchise, säger Andreas Younan. 

I centrum kommer sushi att vara. 

– Det ska vara sushi på en hög nivå med influenser från Asien, Sydamerika och Nordamerika, säger han. 

Han hoppas och tror mycket på Strandgatan i Visby. Han menar att det är en gata som har stor potential. 

– Många har under åren gått till Stora torget och nu hoppas vi att den här gatan ska bli ett nytt stråk. 

Profilbild Simon FridSimon Frid
Läs mer!
Visby

Bolaget tar nästa steg i ny kostym

Restaurang & catering

På en dag kan de sälja fyra ton glass på Glassmagasinet

Restaurang & catering

Välkomna in till gotlänningarnas vardagsrum

Visby

Klassisk kiosk har blivit bar i fint solläge

Restaurang & catering

Surdegsvåfflan i centrum hos Vår Fru i Visby innerstad

Visa fler