Entreprenören Andreas Younan driver sedan många år tillbaka Glassmagasinet i Visby hamn och nu även en gelateria i Hästbacken.
I fjol öppnade han Lulu sushi och poké bar som en pop up-restaurang i de anrika lokalerna på Strandgatan i Visby som tidigare inrymt restaurang Packhuskällaren. Nu är det klart att krogen ska bli en året runt-restaurang. Tidigare har han även drivit restaurang La Masia vid Donners Plats.
Under våren har allt i lokalerna på Strandgatan renoverats och restaurangen får ett nytt utseende.
– Vi tog över det i april förra året. Då blev det en pop up-restaurang och det gick så bra. Då bestämde vi oss för att satsa ännu mer på Gotland och har totalrenoverat till i år, säger Andreas Younan.
Målsättningen är att det ska bli en kedja med restauranger runt om i hela Sverige.
– Det finns en restaurang i Stockholm och vi tänker att några fler ska öppna i Stockholm nu framöver. Vi ska även öppna på flera andra orter, vi ska då driva restaurangerna själva och det ska inte vara franchise, säger Andreas Younan.
I centrum kommer sushi att vara.
– Det ska vara sushi på en hög nivå med influenser från Asien, Sydamerika och Nordamerika, säger han.
Han hoppas och tror mycket på Strandgatan i Visby. Han menar att det är en gata som har stor potential.
– Många har under åren gått till Stora torget och nu hoppas vi att den här gatan ska bli ett nytt stråk.