I sommar kan du åter flyga till Helsingfors från Visby

I slutet av juni kommer Finnair tillbaka till Visby flygplats och öppnar linjen till Helsingfors under sommarsäsongen.

Gotland 18 maj 2021 14:00

Det är Swedavia som meddelar att Finnair efter uppehållet i fjol nu kommer tillbaka med en sommarlinje till Helsingfors.

– Vi är glada att Finnair återupptar sommartrafiken mellan Visby Airport och Helsingfors. Det finns ett stort intresse för Gotland i Finland och även många boende på Gotland med släktingar i Finland. En direktlinje skapar möjligheter till att träffa nära och kära på ett enkelt sätt och är en utmärkt möjlighet för gotlänningar att ta sig till Finland och vice versa, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef på Swedavia Visby Airport. 

Inför sommaren men även vintern har utbudet av flyglinjer till och från Gotland ökat, ett gott tecken på återhämtning efter ett tufft år för flygbranschen och besöksnäringen.

Frida Ganshed är verksamhetsledare för Gotlands besöksnäring:

– Det är väldigt roligt att Finnair trafikerar Gotland igen. Vi vet sedan tidigare att direktlinjer öppnar för resande på ett helt nytt sätt. Från besöksnäringens sida ser vi på hur vi kan marknadsföra oss gentemot Finland så att vi är ett attraktivt resmål. Vi har goda erfarenheter från förra året om hur vi kan ta emot besökare på ett säkert sätt och känner oss trygga och väl förberedda inför sommaren, säger hon.

I och med linjen till Helsingfors ökar möjligheterna för gotlänningarna att ta sig till övriga Europa, USA och Asien.

Linjen till Helsingfors kommer att trafikeras tre gånger i veckan med start den 24 juni, och pågår till och med den 1 augusti.


Läs mer!
Gotland

Ny aktör ska börja flyga till och från Gotland

Gotland

Ny satsning – BRA ska flyga från Gotland till Arlanda

Gotland

Air Gotland tar sikte på Ängelholm

Information

Snabb och smidig resa med flyg