"Visbydagen har blivit lika självklar som julmarknaden"

Magnus Olsson, verksamhetsledare vid Visby Centrum, är med och håller i trådarna för Visbydagen och Kultur i Natten.
Magnus Olsson, verksamhetsledare vid Visby Centrum, är med och håller i trådarna för Visbydagen och Kultur i Natten.

Evenemanget är väldigt populärt bland såväl gotlänningar som besökare. Vi har pratat med Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby Centrum, om dagarna som ska liva upp Visby rejält.

Visby 26 september 2022 10:37

Nu är Visbydagen och Kultur i natten tillbaka och en mängd intressanta evenemang kommer att äga rum under torsdag till och med söndag. Det stora flertalet av evenemang äger rum under lördagen. 

Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby Centrum, är den som lagt in alla programpunkter och som har bäst koll på hur evenemanget utvecklats under de senaste åren. 

– Det här evenemanget växer mer och mer för varje år sett till antalet evenemang och till antalet besökare. Jag har en känsla av att det även är många hitresta kompisgäng som hänger på Visbydagen och evenemanget har för många nästan blivit lika självklart som vår julmarknad, säger Magnus Olsson. 

Är det något speciellt evenemang som du vill lyfta fram? 

– Sopplunchen i Botan är ju för himla häftig och det är många kulturevenemang. Det är så roligt att folk hittar på grejer och skickar in det till oss. Jag kan även tipsa om stenvarpakastningen på Cirkusplatsen, Frivilligkåren som ska stå på Östercentrum, torghandeln som nu flyttar ner till Stora torget samt modevisningen så klart. Storheten ligger i bredden och antalet evenemang, säger Magnus Olsson. 

Ett evenemang som alltid är populärt är Lars Bäckmans vandringar bakom muren. Den har dock endast 25 platser och har utvidgats med ytterligare en vandring under söndagen. 

– Man får ringa och anmäla sig till en telefonsvarare, jag kan tänka mig att det blivit en del samtal efter att det för några år sedan var kö längs hela Adelsgatan för att få en plats till vandringen, säger Magnus Olsson.