Villa Alma gör ny satsning med krögaren Markus Aujalay

Välkända krögaren Markus Aujalay kommer tillsammans med ägarna Tobbe Larsson och Emma Lindau att utveckla restaurangen på Villa Alma.

Visby 15 mars 2022 11:14

Tobbe Larsson och Emma Lindau har tillsammans utvecklat Villa Alma rejält sedan de tog över det som då hette Almedalens hotell. Deras satsning har hyllats rejält och artisten Pernilla Wahlgren har bland annat skrivit att "Det är ett måste att bo på Villa Alma när man är på Gotland". 

Nu har det klart med en ny satsning inför sommaren 2022. De kommer tillsammans med krögaren Markus Aujalay, som även är med i juryn i Sveriges Mästerkock, utveckla konceptet "Alma's med Markus Aujalay". 

"Markus kommer sätta upp menyn och jobba tajt med vårt kockteam. Han kommer även regelbundet vara på plats i såväl kök som restaurang och vara en del av Alma", skriver Tobbe Larsson på Facebook.

När Gotland Just nu får tag i Tobbe Larsson säger han att de under förra året började snacka om att göra någonting ihop. Tobbe och Markus har lärt känna varandra i Åre där båda haft krogar. Tobbe Larsson är fortsatt verksam i Åre med Bygget och Verandan.

– Vi är krögare båda två och fattade tycke för varandra. Markus har varit och bott hos oss på Villa Alma och gillar vårt ställe. När vi träffades började vi prata om hur sommaren varit och då var det någon av oss som sa att vi borde göra något ihop. Det var där det började, säger Tobbe Larsson och fortsätter:

– Ingen av oss vill gå in i ett samarbete som vi inte tror kommer bli bra. Det här är något som vi verkligen tror på och som alla är väldigt taggade på. 

Villa Alma har på bara några år blivit en reseanledning till Gotland - hur ser du på det? 

– Det var faktiskt någonting som vi ville uppnå redan när vi köpte det som då var Almedalens hotell. Vi ville ha någonting som många uppskattade, vi får ha ett hotell och restaurang i mindre skala och det är något som jag tycker är fantastiskt. Det känns coolt att nu även ha en riktigt bra hotellrestaurang. 

Hotellet Villa Alma öppnar för säsongen den 7 april och restaurangen öppnar andra halvan av maj. 


 
 
 
 
 
 

Läs mer!

De tar över tre krogar i Visby – startar även nattklubb

De tar över tre krogar i Visby – startar även nattklubb

Mirells flyttar till Adelsgatan i Visby innerstad

Mirells flyttar till Adelsgatan i Visby innerstad
Gotland

Vendela hjälper restauranger att våga satsa på öl

Vendela hjälper restauranger att våga satsa på öl

Vegodrottningen i Visby går all in – släpper grön kokbok

Vegodrottningen i Visby går all in – släpper grön kokbok