Verkstan satsar på nytt boutiquehotell i innerstan

Fastigheten Agrellska huset har blivit med ett boutiquehotell.
Fastigheten Agrellska huset har blivit med ett boutiquehotell.

Visby innerstad har blivit med ett nytt boutiquehotell och sannolikt blir det stadens minsta hotell.

Visby 30 september 2021 10:58

Kedjan Verkstan har satsat på butiker på flera platser runt om i landet. På Gotland har de bland annat en butik i Visby innerstad och under sommaren har de haft butiker i Ljugarn och i Tofta. 

Nu väljer de att satsa på ett nytt koncept The social house. Målsättningen är att bygga ett nytt område inom sin verksamhet och satsa på olika typer av boendeformer. Först ut blir ett mindre boutiquehotell med två lägenheter på Södra Kyrkogatan 5. 

Det är även i samma fastighet som deras nuvarande butik ligger.

 – Vi har under en tid funderat på att utöka Verkstans verksamhet och gå mot uthyrning av boende i olika former så när vi fick frågan av fastighetsägaren Carl Rockler Meurling om vi ville ta över uthyrningen av två lägenheter så tvekade vi inte. Detta är ett första mindre steg för att sedan successivt utveckla konceptet, säger Susanne Liljenberg, delägare av Verkstan The social life.

Verkstan vill på sikt utöka boendekonceptet The social house och tittar på fler objekt samt på att köpa fastigheter. Verkstan består av Anna Fohlin, Anett Jormeus, Magdalena Björnsdotter, Maria Bengtsson och Susanne Liljenberg.