Våra tips för en fantastisk dag i Visby

Vill du maxa upplevelsen av Visby – då du har en dag för att besöka så mycket som möjligt? Här kommer en guide till några besöksmål som verkligen är värda ett besök.

Botaniska trädgården är verkligen en otrolig oas.

Botaniska trädgården är verkligen en otrolig oas.

Foto: Emil Lundberg

Visby2022-07-15 06:00

Bada algfritt nära Visby

De flesta har koll på kalkbrotten som finns på de norra delarna av Gotland. Vi vill tipsa dig om att även besöka kalkbrotten i Follingbo, Hejdeby eller ta ett dopp vid Träkumlagropen innan det är dags för en tur i stan. Det är tre kalkbrott som ligger nära Visby.

Besök Visbys magiska inredningsbutiker

I Visby innerstad finns det massvis med härliga butiker för dig som gillar inredning och design. Både i Hästgatan, Adelsgatan, S:t Hansgatan och på flera andra platser runt om i innerstan finns det några riktiga guldkorn. Några av de mest populära butikerna är bland andra Akantus, Munkvalvet, Verkstan och strax utanför muren ligger inredningsbutiken Garag1.

undefined

DBW:s Botaniska trädgård

Den botaniska trädgården i Visby innehåller en rad växter som annars trivs bäst i varmare klimat såsom mullbär, fikon, valnötsträd, tulpanträd, näsduksträd, magnolior med mera.

DBW:s botaniska trädgård i Visby anlades 1855. I dag har Region Gotland driftsansvaret för trädgården.

Den botaniska trädgården i Visby innehåller en rad växter som annars trivs bäst i varmare klimat såsom mullbär, fikon, valnötsträd, tulpanträd, näsduksträd, magnolior med mera.

Fika på ett mysigt kafé

I Visby finns det massvis med härliga fikaställen och på somrarna är det ofta möjligt att sitta ute i deras trädgård eller på uteserveringen. I innerstans finns exempelvis Gula Huset, S:t Hans kafé och Brödboden att fika på. 

Visby domkyrka

Ja, det går inte att göra tips om Visby utan att ha med domkyrkan. Den är magnifik och det är en otrolig upplevelse att komma in i domkyrkan. Ett plus för året är att de gjort kyrkan ännu mer tillgänglig för besökare. 

undefined

Gotlands Museum

Vi har ett alldeles fantastiskt museum på Strandgatan i Visby. Vill du veta mer om Gotlands historia och se alla skatter som museet har? Eller se aktuella utställningar? På museet finns i princip något för alla. 

S:t Nicolai ruin

Bland Visbys ruiner göms en otrolig historia. Gör ett besök i några av ruinerna och bli hänförd av den historia som göms här. 

undefined

Käka på någon av stans magiska restauranger

Det finns så otroligt många bra restauranger i Visby. Surfers är känt för dem flesta – men det finns så många pärlor i vår stad. Ett tips är att fråga en local om deras favoritställe i stan, det är alltid en bra ingång. 

Det går även att spana in White Guide eller Tripadvisor. Men kom ihåg att boka bord om du vill äta på just den restaurangen – annars riskerar du att bli besviken om du chansar. 

Södra Hällarna

Naturreservatet Södra Hällarna har en smått otrolig utsikt och det är svårslaget att spendera en kväll där samtidigt som man får se solnedgången och segelbåtarna åka in i Visby hamn. 

Snäckschimpansen

Ni har väl alla hört om Hoburgsgubben eller gjort ett besök där? Då vill vi tipsa om en av raukarna som finns i närheten av Visby. Det är nämligen Snäckschimpansen! Vi tycker att den verkligen ser ut som en schimpans och under de senaste åren är det allt fler som besökt dess storhet. Vissa kallar den för apan, men rätt namn är som sagt Snäckschimpansen. 

undefined

Strandpromenaden

Det är väl en av Visbys mer välkända platser. Under pandemin är det allt fler människor som valt att njuta av lugnet vid Strandpromenaden och det är något som verkligen rekommenderas! Solnedgångarna är fantastiska. Kom dock ihåg att det alkoholförbud i centrala Visby. 

På Garag1 finns det massvis med härliga prylar och i Visby finns det många olika inrednings- och hantverksbutiker.
På Garag1 finns det massvis med härliga prylar och i Visby finns det många olika inrednings- och hantverksbutiker.