Tips på några av Visbys dolda oaser

Mysig miljö för en fika i trädgården till Café Gula Huset
Mysig miljö för en fika i trädgården till Café Gula Huset

När du vandrar runt i Visby ser du massor av härliga uteserveringar längs gator och torg. Det finns också flera uteserveringar som du kanske inte lägger märke till – för att de ligger lite dolda. När du väl hittar in möter du en servering omgiven av grönska.

Visby 7 augusti 2023 22:54
undefined
Mysig miljö för en fika i trädgården till Café Gula Huset

Café Gula Huset
På Tranhusgatan ovanför Botaniska trädgården finns ytterligare en fin men betydligt mindre trädgård att besöka. Innanför staketet till Café Gula Huset finns en lummig uteservering som bjuder in till en avkopplande fikastund med något hembakat. Kanske vill du prova deras omtalade portvinskaka eller saffranspannkaka.

undefined
I Rosas charmiga innergård får du njuta både av omgivningen och något gott att äta eller dricka.

Rosas
En smal liten gränd från S:t Hansgatan leder in till Rosas uteservering på baksidan. Mysig och inbjudande är en bra början på beskrivningen av den lilla oasen du möter där. Hos Rosas finns både mat och fika på menyn, liksom möjligheten att ta ett glas vin eller en drink.

undefined
Fika omgiven av en medeltida ruin på S:t Hans Café.

S:t Hans Café
När du ser S:t Hans Café från gångstråken Hästgatan och S:t Hansgatan kan du tro att det bara är platserna på framsidan som finns att välja på ute. Men på baksidan finns en stor härlig trädgård mitt i en den medeltida ruinen S:t Hans. Här serveras frukost, lunch och fika att avnjuta i den historiska miljön.

undefined
Krukmakarens Hus har insynsskyddad rosenträdgård.

Krukmakarens Hus
I Krukmakarens Hus på Mellangatan driver Frälsningsarmén ett kafé med hembakat fika och enklare luncher. Vad som inte är självklart är att det bakom den gula muren intill det medeltida huset finns en härlig rosenträdgård som kan skänka en stunds lugn och ro.

undefined
Fika intill ringmuren på Brödboden Södertorg.

Brödboden Södertorg
Istället för att slå dig ner med utsikt över torget kan du kliva in i trädgården på baksidan när du är vid Brödboden Södertorg för en frukost, lunch eller fika. I den här trädgården är det ringmuren som spelar huvudrollen, närmare än så här är det svårt att komma.

undefined
På Värdshuset Lindgården kan du njuta av god mat i den lummiga innergården.

Värdshuset Lindgården
På Värdshuset Lindgården finns inte bara gastronomiska upplevelser att få. Den fantastiska innegården är en upplevelse i sig som tar dig till Medelhavet. Här sitter du under ett mullbärsträd eller valnötsträd och kan avnjuta rätter komponerade av gotländska råvaror och förstklassiga viner. 

Fler dolda uteserveringar

Isola Bella

Tocar Madera

Black Sheep Arms

Danskens Kafé