TIPS: Roliga aktiviteter med cykel och gokart i Visby

Vill du aktivera dig på hjul? Det finns flera alternativ med eller utan motor. Du kan till exempel ta en cykeltur genom stan eller gasa runt på gokartbanan.

Visby 17 juni 2023 08:15

Om du vill utforska Visby på cykel kan du haka på Ringmurens cykelklubb som har turer för alla oavsett benstyrka och kondition. ”Måndagsklungan” handlar om nybörjarcykling i lugn fart under en dryg timme med start vid Brödboden, Östercentrum. 

Är du hyfsat vältränad kanske du utmanar dig själv med en tur på hela 20 mil. Du kan också cruisa med mountainbike runt Visby. Ringmurens cykelklubb har funnits sedan 1970 och fostrat framgångsrika cyklister som Thomas Löfkvist. Klubbens ordförande, Karin Lekander, understryker att alla är välkomna att cykla med dem. Man behöver inte vara medlem eller sträva mot toppen. 

undefined
Upp i sadeln, på med hjälmen och njut av sommarens dofter!

Cykla säkert!

Vett och etikett i trafiken är lika viktigt för cyklister som för andra trafikanter så tänk gärna på följande tips från Ringmurens cykelklubb:

  • Använd gärna ljusa eller färgglada kläder så att du syns!
  • Ligg inte i vindsuget efter A-traktorer eller vanliga traktorer för det kan vara farligt.
  • Ge tydliga tecken när du svänger. Utgå från att bilisten har svårt att se dig.
  • Var den ”trevliga cyklisten” och anpassa farten när du möter folk i skog och mark såväl som i stadstrafiken. 
undefined
Ringmurens cykelklubb har en diger aktivitetskalender som du hittar på ringmurensck.se.

Cykelspåret i Visby är en 8,5 km skyltad cykelväg i Visby som går via Norrbackaskolan, Bingeby, Smittenslund, Östra Vi, Rävhagen, Furulund, Länna och Hällarna (järnvägsgatan). Spåret är dubbelriktat och du kan ansluta var som helst. Vid Ica Maxi Arena finns en MTB-park med uppmärkta spår och teknikområde med hopp, stenkista och hinder. 

undefined

Ge järnet på Gokart!

Vill du ha en gotländsk racingupplevelse kan du bege dig till Gotland Gokart i utkanten av Visby och brassa runt. Här finns både barnbana och en stor bana så hela familjen kan testa att gasa och bromsa bakom fyrtaktsmotorerna som kan ta dig runt i 80 km/h.  Barn mellan sex och tio år kan köra på lilla banan medan vuxna samt barn som är längre än 140 cm kan köra på stora banan. 

Kom som du är! Overaller, hjälmhuva och hjälm erbjuds på plats.  Tänk på att det är samma nykterhetskrav som i den vanliga trafiken.  All körning sker på egen risk och vårdslöshet som medför krockar eller påkörning är förbjudet. 

undefined
En gotländsk racingupplevelse på Gotland Gokart.