Stor succé för Visbydagen - "Ett fantastiskt program"

Visby centrums verksamhetsledare Magnus Olsson, och projektledare Josefine Eriksson ser fram emot Visbydagen utan tak på antal deltagare.
Visby centrums verksamhetsledare Magnus Olsson, och projektledare Josefine Eriksson ser fram emot Visbydagen utan tak på antal deltagare.

Visbydagen 2021 ser ut att bli en riktig succé och intresset är på förhand väldigt stort. "Under mina sex år har vi inte haft såhär många evenemang", säger verksamhetsledaren Magnus Olsson.

Visby 23 september 2021 10:29

Nästa onsdag, 29 september, tas många av restriktionerna bort i samhället. Under torsdagen till söndagen äger Visbydagen rum och det är ett evenemang som verkar vara efterlängtad av såväl arrangörer som publik. Programmet pågår i flera dagar men de flesta av evenemangen hålls på lördagen.

– Det är runt 100 evenemang som skickats in och det är ännu mer än en vecka kvar till Visbydagen. Under mina sex år har vi inte haft så många evenemang, säger Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby Centrum.

Han tror att det kommer vara dagar där många kommer känna att det finns hopp även efter pandemin. Magnus Olsson säger även att man kan se vissa typer av evenemang som vuxit mer än andra. 

– Jag tycker att vi fått ihop ett helt fantastiskt program till Visbydagen. En sak jag kan se är att det i år kommer att vara många vandringar och det är något som brukar vara populärt. 

Regeringen meddelade under torsdagen att det i stort sett inte kommer att finnas kvar några restriktioner från och med 29 september. Kvar blir däremot rekommendationen om att hålla avstånd och att tvätta händerna. Ovaccinerade personer kommer att få tänka efter lite extra.

– Ovaccinerade måste fortsätta att anpassa sitt liv efter covid-19. Att inte besöka barer och restauranger, evenemang där trängsel uppstår, säger Johan Carlson, generaldirektör vid Folkhälsomyndigheten, på pressträffen.