SE LISTAN: Nattklubbar och krogar att festa på i Visby

Här har vi satt samman en lista på flera härliga ställen att festa på när du besöker Visby. Här finns flera nattklubbar och en av Europas bästa platser för en riktigt festfylld after beach.

Förra sommaren var det många som festade på Rosengården.

Förra sommaren var det många som festade på Rosengården.

Foto: David Skoog

Visby2022-07-02 13:36
undefined
På Kallis är det en otrolig stämning under flera av sommarveckorna.

Kallis och Verandan

Det finns väl ingen som har missat stämningen och atmosfären som blir på Kallis? Det är en av Europas bästa ställen för after beach. I sommar är det mängder med konserter, evenemang och höjdpunkten är såklart vecka 29. 

På kvällarna blir det sedan fest inne på Wisby Strand efter det att middagssittningarna är avslutade. Mister French-koncernen är välkända för att leverera riktigt bra upplevelser. 

Adress: Strandvägen 2. 

undefined
Bild innifrån nya inredningen på Gutekällaren.

Gutekällaren

En av Visbys mest populära nattklubbar att festa på och har så varit i många år. Nu är nattklubben tillbaka efter att ha varit stängd under pandemin och det lär bli många partykvällar på Gute. 

Adress: Lilla torggränd 3. 

Munkkällaren

Nattklubben har öppet året runt och lockar massvis med gäster. Här finns ett stort dansgolv där det spelas house, techno och populär nattklubbsmusik. Dessutom finns det två andra dansgolv där det spelas äldre och ny musik, dels i Vinylbaren, dels på schlagergolvet. 

Adress: S:t Hansgatan 40.

Borgen

Här är ett ställe för er som vill hitta på något roligt innan det riktiga festandet på nattklubbarna börjar. Här finns såväl karaoke som biljard och shuffle board. Populärt bland både såväl gotlänningar som besökare.

Adress: Södra Murgatan 53. 

undefined
Förra sommaren var det många som festade på Rosengården.

Rosengården

Under pandemin, när Gutekällaren och Munkkällaren var stängt, var det många som festade på Rosengården. Här spelas det musik och gäster från 18 år och uppåt. Här blandas barmiljö med nattklubbsmiljö. 

Adress: Södra kyrkogatan 9. 

Bolaget

Restaurangen och baren har under våren och vintern genomgått en rejäl renovering och stället har verkligen fått ett lyft. När klockan närmar sig stängning utlovas en härlig stämning och dansanta toner. Dessutom kommer de vid flera tillfällen ha nattklubb i sin lokal som ligger bakom själva restaurangen.

Adress: Stora torget 16. 

Burmeister (Tjalans) och El bar.

Burmeister gästas under veckan 29 och 30 av Tjalan och Sia Yaragi som kommer husera där och klubben har bytt skepnad för att bli en mer intim klubb och det krävs bordsbokningar för att komma in.

El Bar har öppet vecka 28-30 och där spelar gotlandssonen Dj Rhoko.

Adress: Strandgatan 9.

Surfers

En av Visbys absolut bästa restauranger är även ett populärt ställe för alla som vill festa och dricka goda drinkar. Nästan varje helg är det en ny dj som spelar och det är ett populärt ställe såväl sommar som vintertid. 

Adress: Södra Kyrkogatan 1. 

undefined
I sommar blir det nattklubb på Kasai.

Kasai

Nu har det till slut blivit en nattklubb på Kasai som förra sommaren öppnade i Hästbacken. Här utlovar de att det verkligen blir klackarna i taket och riktigt festlig stämning. 

Adress: Hästgatan 17. 

Nya nattklubben i Visby

I sommar kommer det att öppna en helt ny nattklubb i Visby. Det är nöjeskoncernen Berzelii Group som tagit över Italienaren, Vinäger och Sober som kommer öppna nattklubben. I skrivande stund är det ännu hemligt om hur nattklubben kommer bli. 
Adress: Donnersgatan 3.

Bild från hur det tidigare var inne på Wisby Strand.
Bild från hur det tidigare var inne på Wisby Strand.
 
 
 
 
 
 
Läs mer om