Så mycket Burgsvik tillbaka för 10-årsjubileum

Tusentals människor vallfärdade till konserten med ”Så mycket Burgsvik”. I år är gänget tillbaka för att fira tio år med publiken.

Foto: Montage

Visby2022-07-11 10:00
undefined
Emanuel Norrby är en av dem som ligger bakom evenemanget.

”Så Mycket Burgsvik” såg dagens ljus efter att Emanuel Norrby och Robin Waernquist under otaliga gånger spelat på Folkeryds i Burgsvik. De ville göra något för att lyfta Burgsvik och i år är det 10 år sedan som de tillsammans arrangerade den allra första konserten.

– Den känslan som jag fått på de tisdagkvällar då jag vid klockan 22 får välkomna publiken … Det är ingenting som slår det, säger Emanuel Norrby när han tänker tillbaka på alla de konserter som de arrangerat.

undefined
Robin Waernquist säger att han ser fram emot Så mycket Burgsvik.

Hans vapendragare Robin Waernquist säger att det är en speciell tid när de får träffas och tillsammans med alla kompisar leva ut och uppträda på Grå Gåsen: 

– Det är längesen som båda stått i centrum på det här sättet. Hela ”Så mycket Burgsvik” är en konsekvens av min och Emanuels vänskap, det känns fantastiskt att vi nu ska få göra det igen, säger Robin Waernquist.

undefined
Publiken har under åren verkligen älskat evenemanget.

I sommar, den 26 juli, är ”Så mycket Burgsvik” tillbaka i samband med deras tioårsjubileum. Det är något som de båda pratat om länge om att genomföra. När de i maj gick ut med beskedet var det många som blev otroligt glada. 

– Nu får vi spela ihop med alla våra kompisar och det var viktigt för oss att det blev samma gäng som gjort det tidigare. När vi började berätta om planerna så var alla på direkt, det är något som alla längtar efter, säger Robin Waernquist.

De båda har ett minne från konserterna som sticker ut lite extra. 

– När Thomas Stenström hade släppt ”Slå mig hårt i ansiktet” kom han ut och spelade hos oss. Responsen på när han började sjunga, den var helt otrolig och vi alla blev tagna av den kvällen. När jag tänker på ”Så mycket Burgsvik” återvänder jag ofta till den stunden.

Robin fyller i: 

– Det var så jäkla coolt att få vara med om det. Det var då han märkte som att den låten verkligen slagit igenom och vem vet vad vi får vara med om i år.

undefined
Alcazar när de spelade i Burgsvik.

En faktor till succén tror båda är att ingen förutom arrangören vet vilka artister som ska gästa bandet. 

– Jag gillar kontrasten mellan att vi har haft Pelle Sundberg och Stefan Ene från Smaklösa till Howlin’ Pelle från The Hives. Det är väldigt roligt när man får höra vad folk gissar på vilka artister som ska uppträda på kvällen, och vi kommer hålla artisterna hemliga även i år. 

Little Jinder på "Så mycket Burgsvik".
Little Jinder på "Så mycket Burgsvik".