Rob driver Hop Shed Brewery - vill satsa mer på puben

Gården vid Hop Shed.
Gården vid Hop Shed.

Rob Bough, 40 år, växte upp i Sydney och träffade kärleken under tiden som han arbetade i London. När paret blev gravida beslutade de att flytta till Gotland.

Visby 11 augusti 2021 14:18

– Vi kollade på var skolorna var bäst och hur mycket det kostade att köpa ett hus. På den tiden var det betydligt billigare att köpa något på Gotland, säger Rob Bough. 

Nu har Rob bott på Gotland i sexton år och han menar att han inte saknar livet i Sydney eller London.

– Det var ingen fara att flytta hit, jag är van med att resa och på olika platser. De rent praktiska delarna fungerar bra här och det är ett lugnare tempo. 

Rob Bough jobbade under några år på Black Sheep Arms i Visby. För nio år sedan började han brygga egen öl i köket. Snabbt fick han flytta ut i en friggebod som låg en bit bort från huset. 

– Det var en rolig resa ändå, det gick rätt snabbt att bli bättre på att brygga öl. Men det var där intresset föddes på riktigt och det är starten till Hop Shed Brewery, säger Rob Bough.

Finns det någon av ölerna som du själv gillar mer? 

– Jag brukar säga att det är beroende på vädret, om det är varmt eller kallt och vad man är sugen på. Men jag tycker att vår Citra bomb fungerar oavsett vad det är för väder. 

För några år sedan startades bryggeriet och för två år sedan öppnade man Hop Shed Bew pub på Stora Hästnäs i Visby. 

– Det gick jättebra innan restriktionerna, men under den tiden har det varit upp och ner. Nu tycker jag att det känns väldigt bra hittills i sommar.

En del av ölen, den som finns på tapp, bryggs faktiskt i lokalerna på Stora Hästnäs. Men det mesta av ölen bryggs i Burgsviks Bryggeris lokaler på södra Gotland. 

På puben serverar man i huvudsak sin egen öl och serverar det med vällagad mat. 

– Det är riktigt god barbeque. Vi kommer köra ribs och lite street food med tacos. Det ska vara roligt käk, och minst lika bra mat som bärsen. 

Vad är målet för er framåt? 

– Det är att utveckla puben och få in mer av vår öl på Systembolaget. Sen hoppas vi att vår folkölsbutik i innerstan, Fridge Folkölsbutik, ska gå bra och hittills har den gjort det. 

Hop Shed Brew pub kommer att vara öppen dagligen fram till och med vecka 33. 

– Då får vi se om det ännu är många som vill äta här i veckorna, i så fall fortsätter vi ha öppet. Annars går vi över till att ha öppet på helgerna, vi vill ha öppet året runt.