Kända restaurangen med bryggeri till salu

Den välkända restaurangen med sitt mikrobryggeri ligger ute på Blocket för 1 700 000 kronor.

Visby 11 januari 2023 18:01

Australiensaren Rob Bough har under flera år byggt upp varumärket Hop Shed. Först enbart som ett bryggeri, och sedan 2019 även som en restaurang och öldestination vid Kulgården i norra Visby.

undefined
Rob Bough driver Hop Shed. Nu är verksamheten till salu.

Men nu har han bestämt sig för att försöka sälja den delen av verksamheten som omfattar restaurangen och mikrobryggeriet. I en annons på Blocket kan man läsa att omsättningen är 3 000 000 kronor om året och deras öl kan förutom på plats även handlas på Systembolaget. Restaurangen är populär för bröllop och kickoffer och man erbjuder dessutom catering. Prislappen för hela verksamheten är satt till 1 700 000 kronor.

GT har varit i kontakt med Rob Bough angående försäljningen, men han vill inte kommentera i nuläget

– Jag kan inte säga någonting i dag, utan vi väntar tills det är sålt. Men under tiden kommer vi driva Hop Shed precis som vanligt, säger han.

Trenden med mikrobryggerier är växande och de stora öl-länderna Tyskland, Storbritannien och USA får se sig slagna på fingrarna av lilla Sverige. Och just Gotland är faktiskt det län där det finns allra flest bryggerier i landet.

undefined
Även om den mesta produktionen sker i ståltankar brygger Rob Bough även öl i träkaggar.

Restaurangen Hop Shed öppnades för runt tre år sedan och har en inomhusyta på cirka 150 kvadratmeter och 200 kvadratmeter utomhus. 

I en kommentar på Facebook förtydligar ägaren Rob Bough att det inte är hela bryggeriverksamheten som är till salu, utan enbart restaurangen, och att man fortsatt ska fokusera på produktionen och att utöka sortimentet på Systembolaget.